VIDI - KTE

Katona triplázott, döntetlen a KTE ellen

Katona Mátyás mesterhármast jegyzett, de a vendégek is betaláltak háromszor, így egy-egy ponttal gazdagodtak a csapatok.

Az OTP Bank Liga 14. fordulójának zárómérkőzésén vasárnap este csapatunk a Kecskemétet fogadta az ötéves Sóstói Stadionban. Bartosz Grzelak ezúttal a Tóth B. - Csongvai, Serafimov, Gergényi - Bese, Kalmár, Christensen, Katona, Schön - Szabó L., Kodro tizenegyet jelölte a kezdőcsapatba. November végére megérkezett az igazi téli időjárás is Fehérvárra, a csapatoknak azonban nem kellett sok idő ahhoz, hogy bemelegedjenek, hiszen a 8. percben Szalai fejesével megszerezte ugyan a vezetést a vendégek (0-1), azonban a 11. percben Schön passza után éles szögből Katona Mátyás gyorsan ki is egyenlített (1-1).

Lendületben maradtunk, negyedóra játék után Kalmár távoli lövését védte bravúrral Varga Bence, majd három perc múltán Szabó Levente próbálkozását hárította a kecskeméti kapus. Nem maradt munka nélkül Varga a folytatásban sem, a 22. percben Gergényi 14 méteres lövését védte, majd a KTE is veszélyeztetett - Szuhodovszki rossz lövése után Zsótér beadásában nem tudott erősen beléérni a középen érkező Tóth Barna. A 30. percben Kalmár Zsolt fájdalmas arccal a földön maradt, és bár saját lábán hagyta el a pályát, cserélnünk kellett, a magyar válogatott középpályást a hondurasi válogatott Deybi Flores váltotta. A 42. percben aztán Tóth fejelte a hálónkba a labdát, ám előtte az egyik kezével meglökte Serafimovot, így dr. Csonka a VAR-vizsgálat után visszavonta a találatot. Az ötperces hosszabbításban még Kodro veszélyeztetett, majd pihenőre vonultak a csapatok.

A szünetben egyik vezetőedző sem cserélt, a második játékrész pedig az 50. percben érdemben Katona lövésével kezdődött, akit csak a jobboldali kapufa akadályozott meg a duplázásban. Az 54. percben a vendégek válogatott támadója, Horváth Krisztofer veszélyeztetett, de Tóth szépen leért a rövidre. Négy perccel később Bese beadását Kodro lőtte kapu fölé, majd mindkettőjüknek véget ért a mérkőzés, őket Kastrati és Karamoko váltotta, a kapitányi karszalag pedig Csongvaira került. A koszovói szélső szinte rögtön adott is egy gólpasszt, remek beadását nagyszerűen vette át a hosszún Katona, majd a befejezés is nagyon higgadt volt, a 61. percben csak összejött a duplázás középpályásunknak (2-1).

A gól után korábbi játékosunk, Zsótér lőtt 16-ról, de a középre tartó labdát könnyedén védte Tóth. A 77. percben a KTE cseréje Nagy Olivér talált be, Tóth Balázs két óriási védése után - kapusunk hatalmasakat hárított Szendrei két közeli próbálkozásnál, Nagy lövésénél viszont átcsorgott a gólvonalon a labda (2-2). Két perc múltán Tóth ismét nagy bravúrt mutatott be Horváth Krisztofer hétméteres próbálkozásánál, a kipattanót azonban a tavaly ősszel még nálunk játszó Szendrei bepasszolta a kapuba (2-3). A mérkőzés hajrájában még Rúben Pinto érkezett Christensen helyére, Serafimov pedig már középcsatárt játszott, de az egyenlítést jelentő gólt nem ő, hanem a fantasztikusan játszó Katona Mátyás szerezte, aki majdnem 30 méterről bombázott védhetetlenül Varga hálójába (3-3). A hosszabbítás végéig nem született újabb gól az izgalmas találkozón, 3-3-ra végeztünk hazai pályán a KTE ellen.

Szerző: fehervarfc.hu

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek