VIDI-KECSKEMÉT

Öt érdekesség

A 19. Kecskemét elleni bajnokink következik az NB I-ben, vasárnap születhet meg a 10. Vidi-siker a hírös város csapata ellen.

Az OTP Bank Liga 14. fordulójában vasárnap 19:30-tól a Kecskeméti TE-t fogadja csapatunk a Sóstói Stadionban. A találkozóra való ráhangolódáshoz öt érdekességet gyűjtöttünk össze.

1. Örökmérleg

18 első osztályú bajnokit játszott csapatunk a múltban a Kecskemét ellen, ezek közül kilenc végződött Vidi-győzelemmel, kettő döntetlennel és hét vereséggel. A párharc összesített gólaránya 32:23 a javunkra, a meccsek gólátlaga 3,1.

Hazai pályán a legutóbbi öt bajnokiből négyet megnyertünk, legutóbb, idén áprilisban azonban 2-1-es győzelmükkel a vendégek vitték el a három pontot.

2. A leggólgazdagabb mérkőzés: 6-3

Az eddigi leggólgazdagabb Kecskemét elleni bajnokinkat 2009. július 25-én játszottuk, amikor csapatunk 6-3-ra nyert idegenben. A Mezey György vezette Vidi góljait Elek Ákos (2), Nagy Dániel, Lipták Zoltán, Sitku Illés és Horváth Gábor szerezték.

3. A legnagyobb győzelem: 5-1

2013. május 26-án, idegenben arattuk eddigi legnagyobb arányú sikerünket vasárnapi ellenfelünkkel szemben. A José Gomes vezette csapatunk Juhász Roland góljával szerezte meg a vezetést, Szolnoki Roland, Torghelle Sándor és Paraiba is betalált, majd Juhász újabb gólja foglalta keretbe a találkozót, ami 5-1-es Vidi-győzelemmel zárult.

4. A legeredményesebb gólszerzők

A Fehérvár-Kecskemét párharc NB I-es történetének legeredményesebb gólszerzője Nikolics Nemanja, aki ötször vette be a hírös város csapatának kapuját. Őt André Alves követi négy találattal, a kecskeméti Foxi Kethevoama három gólt szerzett.

5. A dátum: november 26.

Legutóbb 2016-ban léptünk pályára bajnokin november 26-án, akkor hazai pályán 2-0-ra győztük le az MTK Budapestet Danko Lazovics duplájával. 2005-ben a Győrrel játszottunk 2-2-t, 1994-ben Debrecenben nyertünk 2-1-re, 1983-ban a Ferencváros otthonában végeztünk gólnélküli döntetlenre, míg 1972-ben a Vörös Meteor Egyetértés otthonában 1-0-ra maradtunk alul.

Ezen a napon született korábbi vezetőedzőnk, Kovács Imre, támadónk, Kanyok Imre, ügyvezetőnk, Dul Zita, edzőnk, Jorge Mendonça, védőnk, Szabó Tamás és NB III-as csapatunk korábbi középpályása, Horváth Barnabás.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek