SIÓFOK-VIDI

Győzelem felkészülési mérkőzésen

Karamoko góljával nyertünk Siófokon.

A válogatott szünetet kihasználva kooperációs partnerünk otthonában, az NB II-es Siófok ellen léptünk pályára. A válogatott és sérült játékosok mellett hiányzott a keretünkből Kenan Kodro is, aki párjával első gyermekük születését várja a napokban. Bartosz Grzelak a felkészülési mérkőzésen így a Kovács D. - Csongvai, Spandler, Gergényi - Kastrati, Christensen, Bambock, Katona, Schön - Szabó L., Karamoko tizenegyet küldte kezdőként a pályára. Kooperációban szereplő labdarúgóink közül Kovács Bence a hazai kezdőben, Tóth Tamás Vid a kispadon kezdte a meccset.

A 7. percben Katona került helyzetbe, a mérkőzés első próbálkozását Winter védte. Hét perccel később az első siófoki lövést is feljegyezhettük, de Kovács Bence 16-ról nem talált kaput. Negyed óra játék után Katona távoli kísérletét nem tudta fogni Winter, de a kipattanót kivágták a védők, majd Karamoko lőtt kapu fölé. 18 perce játszottak a csapatok, amikor Kovács is szép védést mutatott be, Dénes közeli lövése után. A 22. percben a másik kapus volt munkában, Winter Bambock 25 méteres lövését védte, hat perccel később pedig Szabó próbálkozása ment el élesen a kapu előtt. A 32. percben gyors siófoki kontra végén Schildkraut lőtt nagy helyzetben kapu mellé. A félidő végén Schön centerezése után Szabó került helyzetbe, de az egyik hazai védő a gólvonalról menteni tudott, majd Karamoko kétszer is villant, de fejese és éles szögből leadott lövése sem talált kaput.

A szünetben kettőt cserélt Bartosz Grzelak, Bese Barnabás és Berki Marcell lépett pályára Schön Szabolcs és Katona Mátyás helyére. A második játékrész első nagy helyzetéig tíz percet kellett várni, ekkor Christensen 13 méteres erős lövését védte a csereként beálló Hutvágner. Öt perc múltán Berki lapos kísérletére ért le a hazai kapus. Az 64. percben megszereztük a vezetést - Szabó beadását a középen jó ütemben érkező Karamoko passzolta a hálóba (0-1)! Három perccel később Christensen számára véget ért a meccs, középpályásunkat Menyhárt Zsombor váltotta, majd Szabó lővését hárította Hutvágner. 12 perccel a lefújás előtt Kovács védett nagyot Tóth Tamás Vid szólóját követően, ezt követően a hajrára Bambockot Húsvéth Ádám, Szabót pedig Cserkuti-Németh Olivér váltotta, a végeredmény pedig már nem változott, 1-0-ra nyertünk a Balaton-partján.

Szerző: fehervarfc.hu

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek