Vereség a DVSC ellen

Alef szerezte meg a vezetést, de Szécsi Márk duplázni tudott.

Az OTP Bank Liga 19. fordulójában csapatunk a DVSC-t fogadta a MOL Aréna Sóstóban szombat este. Szabics Imre ezúttal a Kovács D. - Nego, Fiola, Sabanov, Heister - Lednev, Zulj Alef, Petrjak - Kodro,Dárdai tizenegynek szavazott bizalmat. A vendégek kispadján a Vidivel bajnoki arany-, és ezüstérmet is szerző Joan Carrillo ült, érdekesség, hogy a katalán vezetőedző az összes volt Vidi-játékosnak (Sós Bence, Bódi Ádám, Tischler Patrik, Bévárdi Zsombor, Varga József) a kispadon adott helyet ellenünk a találkozó kezdetén.

Nagy Vidi-helyzettel kezdődött maga a mérkőzés, Petrjak remek labdáját Zulj lőtte kapura, de Hrabina védeni tudott. A 11. percben Poór Patrik volt szabálytalan 18 méterre a DVSC-kapujától, sárga lapot kapott elsőre, majd a VAR megerősítette Bogár döntését. Kodro szabadrúgása jó irányba ment, de Dzsudzsák blokkolni tudta a lövést. A 27. percben Dárdai szép csel után kapufát lőtt, a labdába Hrabina is bele tudott érni. A 32. percben szép támadás után Lednev centerezett Petrjakhoz, aki ki is lőtte a hosszú alsó sarkot, de a VAR érvénytelenítette a találatot. Mint később kiderült, a támadás egy korábbi szakaszában Kodro volt lesen a játékvezetők szerint.

A 35. percben a sárgalapos Poór Patrik kézzel ért a labdába, de Bogár játékvezető nem szankcionálta az esetet. Három perccel később Szécsi lövését védte Kovács Dániel, újabb három perc múltán Nego elől mentett nagyot Charleston. A 42. percben Lednev szögletét a középen jó ütemben érkező Alef fejelte a hálóba! (1-0). Sajnos Szécsi Márk három perccel később egy távoli átlövéssel egyenlíteni tudott (1-1), így 1-1-es állásnál vonultak az öltözőbe a csapatok.

Cserék nélkül folytatták a csapatok, négy perce zajlott a második játékrész, amikor Petrjak szöglete után Fiola került helyzetbe, de a vendég hátvédek szorításában nem talált kaput. Az 53. percben Zulj és Dárdai lövését is blokkolni tudták a vendégek. Egy perccel később Zulj csúsztatta meg Petrjak szögletét, Alefhez került a labda, de sajnos nem tudta nagy erővel meglőni azt, így Hrabina könnyedén védett.

Az 58. percben Géresi, a 71. percben Nikolics és Szendrei érkezett, előbbi Lednev, utóbbi két játékos pedig Dárdai és Zulj helyére. Közben Kodrót ütötte el Hrabina a tizenhatoson belül, de az igazgsághoz hozzátartozik, hogy a debrceni kapus előbb a labdát is elérte, a VAR megvizsgálta az esetet, de nem hívták ki Bogárt megnézni a történteket. A 82. percben Szendrei fejesét szedte ki nagy bravúrral Hrabina. A mérkőzés 87. percében Szécsi közelről megszerezte második gólját (1-2). Az állás már nem változott a lefújásig, 2-1-re nyert a Debrecen. Legközelebb kedden, a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében Szegeden lépünk pályára, 20:00 órakor a Szent Gellért Fórumban.

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek