InStat: Alef szerepel a forduló válogatottjában

Brazil középpályásunk a szezonban másodszor került be a forduló legjobbjaiból összeállított csapatba.

Az OTP Bank Liga 19. fordulója (melyben csapatunk sajnos 2-1-es vereséget szenvedett a DVSC ellen) után is elkészítette statisztikai elemzését az InStat. Ez alapján csapatszinten a támadások száma, a kialakított helyzetek, a kulcspasszok és a fejpárbajok mutatójában is az első helyen végeztünk, míg labdabirtoklásban, a beadások és a szögletek számában, a párharcokban és a cselekben a második helyen zárt együttesünk.

Az egyéni InStat-értékeléseknél gólt szerző középpályásunk, Alef 285-ös indexszel a teljes mezőnyben a negyedik helyen zárt, amivel a forduló legjobbjaiból összeállított csapatba is bekerült.

A fordulóban Petrjak alakította ki a legtöbb helyzetet (hatot) és ukrán szélsőnk nevéhez fűződik a legtöbb beadás (öt) és kulcspassz (hat) is. A DVSC ellen debütált ukrán védőnk, Sabanov adta a második legtöbb passzt (82-t 98%-os pontossággal) és Alef vállalta a második legtöbb párharcot (25-öt 72%-os hatékonysággal), brazil középpályásunk a fejpárbajok terén harmadikként zárt (13-ból 9 sikeres).

Az OTP Bank Liga 19. fordulójának legjobb tizenegye az InStat-értékelések alapján (4-2-3-1-es felállásban):

Banai Dávid (Újpest, 270) - Zoran Lesjak (ZTE, 272), Batik Bence (Honvéd, 280), Hajdú Ádám (Gyirmót, 271), Szolnoki Roland (Puskás Akadémia, 252) - Bohdan Melnyik (Kisvárda, 286), Alef (MOL Fehérvár FC, 285) - Szécsi Márk (DVSC, 268), Szabó Bálint (Paks, 291), Claudiu-Vasile Bumba (Kisvárda, 276) - Ádám Martin (Paks, 273)

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek