Továbbra is harcban a bajnoki címért a MOL Vidi FC U19

Toldi Gábor együttese a Paks korosztályos csapatát győzte le csütörtök délután a MOL Aréna Sóstóban.

A hétvégi, ZTE elleni döntetlent követően U19-es csapatunk ezúttal csütörtök délután lépett pályára az U19-es, NB II-es bajnokság 26. fordulójában. A mérkőzés előtt a mieink a tabella 3. helyén álltak, hátrányunk mindössze 1-1 pont volt az éllovas Vasas és a második helyezett PMFC mögött. A vendégek a 16 csapatos másodosztályban a 8. helyet foglalták el, vagyis stabil középcsapat érkezett a MOL Aréna Sóstóba.

A mieink abban a tudatban léptek pályára, hogy a bajnoki címért való küzdelemben az egyik nagy vetélytársunk, a PMFC 2-0-ra győzni tudott délelőtt a Nyíregyháza ellen, így nekünk is mindenképp meg kellett szerezni a 3 pontot, hogy ne nőjjön a két csapat közti minimális különbség. 

A találkozó első percétől kezdve mi irányítottunk, azonban a félidő közepéig várni kellett az első gólra. Ekkor azonban 7 perc leforgása alatt négy találat is született - három fehérvári és egy paksi. A 28. percben Tajti talált a vendégek hálójába, majd a 30. és a 33. percben Lengyel duplázott, a paksi válasz pedig a 35. percben érkezett, Tamás Benjámin vette be a kapunkat. A második félidőben, a 61. percben Gyürki Máté állította be a 4-1-es végeredményt, ezzel pedig U19-es együttesünk továbbra is harcban van a bajnoki címért.

A következő fordulóban, jövő hét szombaton az egyik fő vetélytársunk, a Vasas otthonába látogatunk. Az a mérkőzés döntő fontosságú lehet a bajnoki cím szempontjából.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molvidi.hu

További hírek