Történelmi jelentőségű meccs vár ránk csütörtökön

Csütörtökön este megkoronázhatjuk idei nemzetközi szereplésünket, és valóra válthatjuk legnagyobb álmunkat, vagyis azt, hogy bejussunk az EL csoportkörébe.

Videoton FC - Trabzonspor

Az első mérkőzés gól nélküli döntetlenje, és az ott mutatott játék alapján bizakodva várhatjuk a csütörtöki visszavágót. Előzetesen a török csapat számított a párharc esélyesének, ezzel azonban csapatunk nem igazán foglalkozott, és végül olyan teljesítményt nyújtottak Trabzonban, mely után 24 ezer török drukker felállva tapsolta meg Torghelle Sándorékat. Ahogy Walter Lee fogalmazott a mérkőzés után, sikerült kinyitniuk a csoportkör ajtaját, most már csak egy feladata van a Vidinek: belépni ezen az ajtón.

2012. szeptember 2. vasárnap, 18 óra 30 perc: Siófok - Videoton FC (TV: Sport2)

Néhány nappal a remélhetőleg sikeresen megvívott EL-párharc után a Balaton-parton vendégeskedünk az OTP Bank Ligában. Az elmúlt években nem sok sikerélményünk volt a Siófok otthonában. Horváth Károly csapata 5 forduló után 1 ponttal áll az utolsó helyen a bajnokságban, csupán az Eger otthonából sikerült pontot rabolniuk, míg hazai pályán kikaptak a Honvédtól, a Haladástól és a Győri ETO-tól is, valamint Diósgyőrből is pont nélkül távoztak.

RAFC - Videoton FC II

Komjáti András csapata egy vereséggel és egy győzelemmel kezdte a bajnokságot, míg pénteki vendéglátóink egy hazai vereséggel (RAFC - Biatorbágy 0-2) indították a szezont, a második fordulóban pedig szabadnaposok voltak. Bízunk benne, hogy Babosék a III. Kerület elleni látványos és eredményes játékot fogják megismételni pénteken délután, és 3 ponttal térnek haza Rákosszentmihályról.

2012. szeptember 2. vasárnap, 16 óra 30 perc:

Haladás II - Puskás Akadémia FC

Benczés Miklós együttese parádésan kezdte a bajnokságot, két forduló után egyedüli 100%-os csapatként vezeti a Nyugati-csoport tabelláját. A szombathelyiek második csapata ellen nem vár könnyű mérkőzés Szakályékra, elég ha csak arra gondolunk, hogy a nyári felkészülési időszakban egyedül a zöld-fehérek második csapata tudta legyőzni a Puskás Akadémia FC-t.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu