SZURKOLÓI

Szurkolói információk a Haladás elleni, vasárnapi bajnokira

A jegyek online egységesen 1200 forintba, meccsnapon a helyszínen 1500 forintba kerülnek.

Utolsó bajnoki mérkőzését a már biztosan kieső Szombathelyi Haladás otthonában, a Rohonci úton játssza a 2018-19-es szezonban a MOL Vidi FC. Együttesünk május 18-án 17 órai kezdettel lép pályára.

Jegyvásárlás

Belépő váltásához klubkártya, futballkártya, arcképes igazolvány és személyes adatok megadása nem szükséges, valamint 4 éves korig a belépés ingyenes.

Online jegyvásárlás a meccsjegy.mlsz.hu oldalon keresztül lehetséges, de a jegy kinyomtatása kötelező - a jegyár ebben az esetben egységesen 1200 forintba kerül. A Csíkvári úti VidiShopban (nyitvatartás: hétköznap 10:00-17:30, ebédszünet: 13:00-13:30), illetve meccsnapon a helyszínen egységesen 1500 forintba kerülnek a belépők, a stadion vendégpénztárai 15:30-kor nyitnak.

A vendéglátó klub megkéri szurkolóinkat, hogy a jegy nélkül útnak induló drukkereink legkésőbb 16:15-ig érkezzenek meg a pénztárhoz.

Parkolás, belépés

Személygépjárművel érkező szurkolóink számára a stadiontól mindegy 200 méterre, a Kenderesi úton lehetséges a parkolás.

Szurkolóink az "E" jelű szektorba vásárolhatnak belépőt - a szektorban büfé található -, a stadion kapui 15:45-kor nyitnak. 

A Szombathelyi Haladás ezen felül a belépéssel kapcsolatban az alábbi információkkal szolgál drukkereink számára:

Fontos, hogy az érkező szurkoló ne forgassa át maga előtt a rendszert, mert ebben az esetben a belépés sikertelen lesz. Amennyiben egy jeggyel másodszor próbálnak belépni, a rendszer „ismételt" felirattal jelzi, hogy a belépő már felhasználásra került. Abban az esetben, ha a belépő érvényes, de a szurkoló eltéveszti a szektort, a rendszer a „téves kapu" kiírással tájékoztatja erről a szurkolót és a rendezőket.

Megkérjük a drukkereket, hogy a beléptetőkapuba ne teljesen szemben, hanem vállukat kissé előrefordítva, oldalazva lépjenek be.  Amennyiben táskával, vagy csomaggal érkeznek a mérkőzésre, azt maguk elé szorítva lépjenek be a forgókapuba, hogy a táska pántja, vagy ruházata ne akadjon be. Amennyiben mégis valamilyen probléma adódna, és a kapu megáll, kérjük a szurkolókat, hogy ne kezdjék feszegetni, lökdösni azt, hanem figyeljenek a rendezők instrukcióira.

A Szombathelyi Haladás közleménye:

A vendégszurkolók felé kommunikált gyülekezési hely:

Decathlon Áruház parkolója (9700 Szombathely, Bálványkő u. 3., M86-os főút, illetve a 87-es számú főközlekedési út – Zanati u. forgalmi csomópontjában, „elkerülő körgyűrű”). A gyülekezőhely erre elkülöníthető kapacitása mintegy 50-60 személyautó, így alkalmas arra, hogy a személygépkocsikkal érkező vendégszurkolókat kezelhető konvojban tartva (max. 20 szgk./konvoj), a rendőrség a stadionba felvezesse, bekísérje. Az érkező vendégszurkolók számától függően a kísérés több hullámban kerülhet végrehajtásra a kísérési útvonalakon, így a stadion körzetét is folyamatosan felügyelve, és az érkezési útvonalakon a biztonságos, „tiszta” haladás előkészítése érdekében rendőri felvezetésre, kísérésre, ennek során további, időszakos (rövid ideig tartó) közlekedési zárásokra is számítani kell.

A biztosítási feladat során útvonal ellenőrző, jelzést adó, egyes esetekben kísérést (bevezetést) végrehajtó mobil egységek várják az érkező szurkolókat, a közlekedési biztosítás állománya a szükséges zárásokat, forgalmi tereléseket, a forgalom blokkolását az adott helyzethez igazodóan és a szükséges ideig fenntartva fogja végrehajtani. 

Szerző: Guber Péter

Fotó: molvidi.hu

További hírek