TUDÓSÍTÁS

Döntetlen Szombathelyen - ezüstérmesként zártuk a 2018-2019-es bajnokságot

Az utolsó fordulóban a már kiesett Haladás ellen 1-1-re végeztünk.

A MOL Vidi FC az OTP Bank Liga 33. fordulójában az évonaltól már elbúcsúzott Haladás otthonában lépett pályára. 

Az első percekben a Haladás próbálkozott inkább, aztán a 11. percben Bamgboye lőtt 23 méterről, a jobb alsó mellett ment el a labda. A mi részünkről Milanov volt aktív, de nagy helyzetig nem jutottunk. A 19. percben Rui Pedro 14 méterről próbálkozott, mellé ment. Hat perccel később Scsepovics éles beadását Németh az égbe fejelte, Pátkai a hosszún felugrott és fejelt, de mellécsorgott a labda. Újabb négy perc múlva Scsepovics készítette le Pátkainak, aki 16 méterről mögé lépett és lőtt, a jobb felső fölé ment.

A 31. percben a hazaiak veszélyeztettek, Habovda beadása után Priskin tisztán fejelt, de Kovácsik jól helyezkedett, védte. A 36. percben Milanov 18 méteres lövését fogta Rózsa. A 39. percben újabb Vidi-helyzet jött, Kovács szöglete Futácsról vágódott le, majd Scsepovics találta meg Pátkait, aki ballal, egyből lőtt, de Rózsa fogta. A félidő végén előbb Juhász mentett a kapunk előtt, majd Kovácsik védett egy Haladás-lövést.

0-0-val mentek szünetre a felek.

A második félidőt intenzíven kezdték a csapatok. Vidi-helyzettel kezdődött, gyönyörű kontra futott végig, Kovács ugratta ki Milanovot, aki első érintésből, azonnal lőtt, Rózsa fogta. Egy perc múlva újra Milanov próbálkozott, megint Rózsa védett. Az 50. percben Habovda vette észre, hogy Kovácsik kissé kint áll és kapura tekerte, de kapusunk résen volt és fogta. Újabb egy perc múlva Bambgoye fejelt fölé. Az 56. percben Milanov húzott befelé a jobb oldalról, lövésébe belevetődtek, de így kis híján jó lett egyrészt a berobbanó Kovácsnak, másrészt Rózsán átpattanva is veszélyes volt. Végül kirúgás lett a helyzetből. Az 58. percben, egy ütközést követően Fiola Attilának felszakadt a fejbőre, védőnket le is kellett cserélni, csapatorvosunk, Dr. Kovács Tibor tájékoztatása szerint a sebet összevarrták. 

Két perccel később Holodiuk vezérletével négy a négyben támadott a Haladás, az ukrán játékos letette Rui Pedrónak, aki 19 méterről fölédurrantott. A 64. percben Priskin ziccerét védte Kovácsik. A 67. percben megszerezte a vezetést a Haladás, Holodiuk bepassza után Ivanov sarokkal tette Priskin elé a labdát, aki 11 méterről nem hibázott (1-0).

Futács és Hodzic próbálkozott a részünkről a gól után, nem jártak sikerrel. A 80. percben egy öngóllal egyenlítettünk, Huszti szögletét Németh fejelte a saját kapujába (1-1).

A 83. percben Huszti lőtt az oldalhálóba. A 89. percben Németh Milán fejelt fölé egy szöglet után. A hosszabbítás perceiben még Hodzic lőtt 24-ről, Rózsa kitolta a bal alsó elől.

Az már korábban eldőlt, hogy csapatunk ezüstérmesként zárja a 2018-2019-es bajnokságot. Mindez azt jelenti, hogy nyáron az Európa Liga-selejtezőiben indulhatunk majd. A Haladás elleni 1-1 után már azt is tudjuk, hogy 61 ponttal, 53 rúgott és 37 kapott góllal fejeztük be a pontvadászatot. A házi gólkirály Marko Scsepovics lett 10 találattal, a legtöbb asszisztot Huszti Szabolcs osztotta ki, 9-et. 

A szezonnak azonban még nincs vége, sőt! Ahogy azt minden Vidi-szurkoló tudja, május 25-én a tavasz legfontosabb meccse jön számunkra, a Magyar Kupa döntőjében a Budapest Honvéddal találkozunk! Szurkolói- és jegyinformációkat ide kattintva olvashat az összecsapásról!

Szerző: Molvidi.hu

Fotó: molvidi.hu

További hírek