VIDI - OMONOIA

Sűrű nap Sóstón a szerdai KL-visszavágó előtt

A mieink és a ciprusiak edzést és sajtótájékoztatót is tartottak a szerdai összecsapás előtt.

Az Omonoia FC elleni Konferencia Liga-selejtező visszavágóját megelőző keddi nap programja 15 órakor Pető Tamás és Tóth Balázs sajtótájékoztatójával kezdődött. Vezetőedzőnk elmondta, a nehéz sorozat ellenére bizakodó a továbbjutással kapcsolatban és nagyon számít a szurkolók biztatására.

Tóth Balázs is kiemelte a lelátói buzdítás fontosságát, emellett a kompakt védekezésben és a jó helyzetkihasználásban látja a továbbjutás kulcsát.

"Oda kell figyelnünk a védekezésünkre, kompaktnak kell lennünk és az elején nyomást helyezni rájuk, hogy érezzék, ki van otthon. A múlt heti meccset elég jól lehoztuk hátul, csak a széleken tudták a védekezésünket megbontani, beadásokból veszélyeztettek, ezekre oda kell figyelnünk. Ha ezeket levédekezzük, biztos, hogy meglesznek a helyzeteink, bízom benne, hogy ezeket értékesíteni fogjuk. Nagyon szeretnénk, ha sikerülne továbbjutást ünnepelni a szurkolóinkkal, amivel kiengesztelhetnénk őket az Újpest elleni vereség után" - nyilatkozta a sajtótájékoztatón kapusunk.

Ezután jó hangulatú edzést vezényelt Pető Tamás, melynek első negyedórája sajtónyilvános volt. Ennyiből is látható volt, játékosaink ambiciózusan készülnek a visszavágóra.

+20 kép megtekintése

18:45-től az Omonoia FC sajtótájékoztatója következett. Valdas Dambrauskas, az Omonoia FC vezetőedzője elmondta, a visszavágón kemény mérkőzésre, de győzelemre és továbbjutásra számít csapatától. A szakember kiemelte, közel 400 ciprusi szurkoló érkezik Székesfehérvárra, értük is küzdenek majd szerda este.

19:30-tól a ciprusiak edzése következett a stadionban, közel 30 fokban. Egykori játékosunk, a jelenleg az Omonoia FC-t erősítő magyar válogatott védő, Lang Ádám többeket is régi ismerősként üdvözölt, mielőtt kikocogott a tréningre.

A Konferencia Liga-selejtező visszavágója - a dán Jakob Kehlet dirigálása mellett - szerdán 18 órakor kezdődik a Sóstói Stadionban.

A Vidi története során eddig egyszer sikerült továbbjutni a nemzetközi kupában úgy, hogy az első idegenbeli mérkőzésünket 1-0-ra elveszítettük. 1985. március 20-án az UEFA Kupa-menetelés során a Manchester Unitedet győztük le Wittmann Géza szabadrúgásgóljával 1-0-ra, majd büntetőkkel jutottunk az elődöntőbe. 39 évvel később is kiegyeznénk ezzel a forgatókönyvvel.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek