VIDI - OMONOIA

Vezetőedzői értékelések

Az Omonoia FC elleni 2-0-s vereség után vezetőedzőnk, Pető Tamás és a ciprusi csapat litván szakvezetője, Valdas Dambrauskas értékelte a KL-visszavágót.

Pető Tamás:

"Az első félidő nagyon rosszul sikerült. Híján voltunk mindennek, amivel egy mérkőzést meg lehet nyerni: a dinamikának, a mentalitásnak és a sebességnek. Néhány játékosom hozzáállásával sem voltam elégedett. Elfogadom, ha valaki fáradt, sok meccs van a lábakban, de ez nem lehet mentség a motiváció hiányára. A második félidő már olyan volt, amilyennek szeretném látni a csapatom. Az ellenfelünktől ne vegyük el a dicséretet, a két mérkőzés alapján megérdemelten jutottak tovább, ez a realitás. Nekünk fiatal csapatunk van, sokat kell fejlődnünk, hogy egy ilyen meccset meg tudjunk nyerni. A fiataljaink akarnak dolgozni, élvezik a munkát, jó lendületet hoztak a második félidőre. Ezúton is szeretném megköszönni a szurkolóinknak, hogy mögöttünk állnak. Látják, hogy mennyit teszünk azért, hogy sikeres csapat legyünk. Bízom benne, hogy mindenki visszatér a helyes útra és vasárnap győzelmet ünnepelhetünk a ZTE ellen."

Valdas Dambrauskas:

"A két meccs alapján, az ellenfelünket maximálisan tisztelve, reálisnak tartom, hogy 3-0-s összesítéssel jutottunk tovább. Az első 35 perc különösen tetszett, gyönyörű góllal szereztünk vezetést, úgy gondolom, mi domináltunk. A második játékrészben már nem tudtuk azt nyújtani, amit szoktunk, ezt mindenképpen ki kell elemeznünk. Ellenfelünk a szünetben változtatott, fiatal játékosok és a rutinos Stefanelli is érkezett, ezután már nem tudtuk úgy kontrollálni a meccset, ahogy szerettük volna. A Fehérvár szép jövő elé néz, idő és türelem kell a fiataloknak, hogy beérjenek. Két jó meccset láttam, örülök, hogy sikerült továbbjutnunk egy ilyen tehetséges csapat ellen."

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek