IGAZOLÁS

Sigér Dávid piros-kékben!

Klubunk leigazolta a 14-szeres magyar válogatott középpályást.

Hétfőtől a Fehérvár FC játékosaként folytatja pályafutását Sigér Dávid!

Középpályásunk 1990. november 30-án született Debrecenben. A 175 centiméter magas játékos a DVSC-ben kezdett el futballozni, melynek kölcsönjátékosaként szerepelt Tégláson, Létavértesen, Mezőkövesden és Balmazújvárosban is. 2015-ben a Balmazújváros kivásárolta a szerződéséből, az együttes csapatkapitányaként a 2016/2017-es szezonban történelmi tettet végrehajtva jutottak fel az NB I-be. Első élvonalbeli szezonjában szinte végig a pályán volt, és 4 gólt szerzett, azonban a bennmaradást nem tudta kiharcolni az újonc Balmazújváros. Ezt követően, 2018 nyarán igazolta le a Ferencváros, ahol rögtön első szezonjában bajnoki címet ünnepelhetett, az MTK-nak lőtt gólját pedig az év góljának választották az M4 Sport - Az év sportolója gálán. Az FTC-vel sorozatban öt bajnoki címet nyert (2019, 2020, 2021, 2022, 2023), 2022-ben a MOL Magyar Kupát is elhódították. Az elmúlt évek alatt jelentős nemzetközi kupatapasztalatra is szert tett, egy szezonban a Bajnokok Ligája csoportkörében, kétszer az Európa Liga csoportkérben, egyszer az Európa Konferencia Liga csoportkörében is szerepeltek - utóbbi két sorozatban a továbbjutást is sikerült kivívni. 2019-ben az EL csoportkörében gólt is szerzett az Espanyol elleni 2-2-re végződött találkozón. Az NB I-ben eddig 135 bajnokin lépett pályára, ezeken 13 gólt szerzett és 9 gólpasszt adott.

2019 szeptemberében debütált a Marco Rossi vezette magyar válogatottban. A nemzeti csapat játékosaként pályára lépett a 2021-es, részben hazai rendezésű Eb-n is, de játszott vb- és Eb-selejtezőkön, Nemzetek Ligája-mérkőzéseken és barátságos meccseken is - eddig 14 válogatott meccsen lépett pályára és egy gólt szerzett (a Nemzetek Ligájában, Törökország ellen).

“A megbeszélések során nagyon jó érzés volt, hogy szívesen látnának Fehérváron. Amikor vendégként itt jártam, mindig jó benyomásokat tett rám a környezet. Örülök, hogy egy nagy presztízsű, erős klubnál folytatom, amely korábban itthon és nemzetközi szinten is szép sikereket ért el, bízom benne, hogy nekem is hasonló eredményekben lesz szerepem ebben az új érában. Emlékszem, játszottam még a régi stadionban is, Mezőkövesd játékosként, úgy jöttünk Fehérvárra, hogy bekkeljük ki a 0-0-át - majdnem sikerült (nevet - szerk.). Azóta rengeteg minden történt. Nagyon örülök, hogy megérkeztem az NB I-be, átigazolhattam a Balmazújvárosból a Ferencvárosba, jöttek a nemzetközi mérkőzések, a válogatott meghívók - nagyon szép pillanatokra tudok visszaemlékezni. Viszont nem szeretnék itt megállni! Rengeteg energiát érzek magamban, képes vagyok megvalósítani további nagy célokat egy olyan csapatban, ahol ugyanarra vágynak, mint én” - mondta Sigér Dávid a szerződés aláírása után. A 14-szeres válogatott középpályással hétfő délután hosszabb interjút is megnézhettek itt, a fehervarfc.hu-n.

Sigér Dávid január 31-én szerződést bontott az FTC-vel, így szabadon igazolható labdarúgóként érkezett csapatunkba, ahol a 18-as mezben futballozik majd.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek