Sebők József: „Nagyon nehéz mérkőzés vár a Vidire"

Honlapunk megkereste az NK Nafta Lendva korábbi gólvágóját, Sebők Józsefet, aki játszott a Maribori stadion avatóján, 13.000 néző előtt.

2007 – 2009 között 46 mérkőzésen lépett pályára az NK Nafta Lendva csapatában és 11 gólt szerzett Sebők József, aki legutóbb a Zala Megyei Bajnokság első osztályában szereplő Lenti TE játékosa volt és a zalai klub segítségével tudtuk elérni az 1998 és 2004 között a magyar válogatottban is szereplő csatárt.

Hogy miben különbözik a szlovén és a magyar bajnokság? Összességében kevesebb néző látogat ki a bajnoki mérkőzésekre, mint Magyarországon, de a szlovén bajnokság két-három meghatározó csapatának meccseire mindig több ezer néző megy ki szurkolni. A Videoton ellenfele a legnépszerűbb és legeredményesebb csapat Szlovéniában, szlovén szinten rengeteg szurkolójuk van, akik egy-egy nagyobb rangadóra félelmetes hangulatot tudnak varázsolni a 2008-ban átadott, gyönyörű maribori stadionba. A stadionavató mérkőzést egyébként pont ellenünk, a Lendva ellen játszották, és 13000 néző volt jelen azon a találkozón.

Úgy gondolom, az idegenben elért 1-1-es döntetlen a Maribornak kedvez, de korántsem lefutott a párharc, ezért biztos vagyok benne, hogy nagyon sok szurkoló lesz a mérkőzésen. A szlovén drukkerek nagyon komolyan veszik a nemzetközi mérkőzéseket, úgy hallottam Győrbe is sokan kísérték el a csapatot. A szurkolók mentalitása, szurkolása a Ferencváros és az Újpest szurkolókéhoz hasonlítható. Maga a szlovén bajnokság színvonala valamivel gyengébb, mint a magyar bajnokságé, de az élcsapatok rendszeresen szerepelnek az Európai kupaküzdelmekben. Zlatko Zahovič - az NK Maribor sportigazgatója - nagyon tudja fanatizálni játékosait, de ez nem meglepő, hiszen ő maga játékosként is nagyon fanatikus volt. Mindent figyelembe véve úgy gondolom, hogy lélektani előnyben van a Maribor, és szerintem körülbelül 8000 szurkoló is kimehet a mérkőzésre, ami szintén nagy segítség lehet nekik, de tartom olyan jó csapatnak a Videotont, hogy képes legyen idegenben is kiharcolni a továbbjutást.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek