Farkas: Mariborban más képet mutat majd a játék

Csapatkapitányunk szerint felcserélődnek a szerepek holnap, és bízik benne, hogy ebből a Vidi jön ki győztesen.

+ Igen, ezt én is így gondolom. Látszott a játékukon, hogy inkább a biztos védelemre helyezik a hangsúlyt és nem a mindenáron történő góllövésre, a fő a céljuk az volt, hogy ne kapjanak idegenben gólt. Miután megszerezték a vezetést, pláne arra koncentráltak, hogy kihúzzák a kilencven percet kapott gól nélkül. Azt gondolom, Mariborban másmilyen képet mutat majd a játékuk, tehát a győri mérkőzésből nem lehet messzire menő következtetéseket levonni.

- Azt mondod, holnap egy másabb ellenfél vár rátok?
+ Biztos vagyok benne, hogy a Maribor mást játszik majd hazai pályán és mi is más taktikát választunk idegenben. A szerepek tehát felcserélődnek és bízom benne, hogy ebből mi jövünk majd ki jobban.

- Milyen ellenfelet ismertél meg a szlovénekben?
+ Azt kaptam tőlük, amit vártam. Egységes, csapatként jól funkcionáló, párharcerős játékosokból álló gárda, különösebben kiemelkedő egyéni teljesítmény nélkül. Azt viszont, amit begyakoroltak és amit játszani akartak ellenünk, azt tökéletesen végrehajtották. Ami viszont feltűnő volt, hogy – mindamellett, hogy a nagy meleg senkire nem volt jó hatással – az utolsó fél órára jobban elfáradtak, mint mi.

- Hogyan telt az elmúlt egy hét és milyen a hangulat a csapatban?
+ A hangulattal nincs gond, mindannyian a továbbjutás kiharcolására koncentrálunk. Ami a játékot illeti, elemeztük a mérkőzést, igyekeztünk levonni a megfelelő konzekvenciákat. Főleg az első félidőt beszéltük át alaposan, hiszen akkor nyújtottunk gyengébb teljesítményt és akkor kaptuk a gólt is. Olyan védelmi és taktikai hibákat nem szabad még egyszer elkövetnünk, a helyzeteinket pedig jobban ki kell használjuk. Főként, hogy idegenben nem biztos, hogy túl sok alkalmunk nyílik a gólszerzésre.
 

További hírek