Autóval utazók figyelmébe

Honlapunk összeszedte a legfontosabb tudnivalókat azok számára, akik autóval utaznak az NK Maribor - Videoton EL mérkőzésre.

Autóval talán a leggyorsabb és legegyszerűbb útvonal, ha az M7-esen kezdjük meg utazásunkat Letenyénél pedig az M70-esen haladunk tovább (az M7-esről nem kell lekanyarodni semerre)
Az M70-esen Tornyiszentmiklósnál hagyhatjuk el az országot és a szlovén A5-ös autópályán folytatjuk utunkat. A határtól körülbelül 80 km-re lesz egy csomópont, ahol az A1-es autópályára kell áttérnünk, melyen 1,5 km-t autózunk és az autópályát a Ljubljana/Zágráb/Maribor kijáratnál elhagyjuk. Itt egy nagy körforgalom fogad bennünket, melyet a negyedik kijáraton kell elhagynunk Ljubljana/Zágráb/Maribor irányába. A H2-es úton haladunk tovább (szlovén neve H2 – Hitra Cesta) körülbelül 4 km-t és a Meljska Cesta kijáratnál elhagyjuk a Hitra Cestat. Innen a mellékelt térképen látható útvonalon tovább haladva, körülbelül 2 km a Maribor stadionja.


Nagyobb térképre váltás

A Maribor vezetősége arról tájékoztatta honlapunkat, hogy a stadion nem rendelkezik önálló parkolóval, ezért az autóval érkező szurkolóknak a környező utcákban található parkolókat kell használniuk. Sajnos elképzelhető, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel csak a stadiontól távolabb lesz szabad parkolóhely, ezért érdemes a mérkőzés előtt legalább 1 órával megérkezni Mariborba.

A Videoton szurkolók a stadion „C” pénztárában vásárolhatják meg a helyszínen a belépőket, egységesen 10 Eurós áron. A „C” pénztár a Mladinska utca felőli oldalán található a stadionnak.

Ami még fontos tudnivaló az autóval utazó szurkolóinknak, hogy a szlovén autópálya is fizetős, pályamatricát Székesfehérváron egy helyen, a Seregélyesi úti MOL-töltőállomáson lehet vásárolni. A legolcsóbb – 7 napos – matrica ára 4460 Ft.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek