UTÁNPÓTLÁS

Remekül kezdték az évet utánpótlás csapataink

Tornagyőzelemmel és sikeres felkészülési mérkőzéssel indította a 2017-es évet utánpótlásunk.

Az év első megmérettetésére Dunaújvárosba utaztak U8-asaink, ahol a vendéglátó DPASE két csapata mellett a kalocsai Méhecskék, a Főnix és a Baja ellen léptek pályára. A Vidi nyolcévesei végül a körmérkőzéses rendszerben négy győzelemmel és egy döntetlennel az első helyen végeztek, Domján Loránd pedig a torna gólkirálya lett. „A csapat minden mérkőzésen nagy elánnal, gólratörően futballozott, ellenfeleinket végig nyomás alatt tartottuk, így térfelünket csak ritkán lépték át, és kevés helyzetet dolgoztak ki ellenünk. Mi ugyanakkor rengeteg gólhelyzetet alakítottunk ki, azonban negatívumként kiemelendő, hogy meglepően rossz százalékban értékesítettük azokat, amin a jövőben mindenféleképp javítanunk kell. Gratulálok a játékosoknak a teljesítményükhöz.” – értékelt Gelencsér Tibor, az U8-as csapat vezetőedzője.

U12-eseink a Dunakanyar Kupán vettek részt szombaton a Dunakanyar SE, a Mészöly Focisuli, a Rákosszentmihályi FC és az Újbuda csapataival. Két győzelmet és egy vereséget követően a 3. helyért a Dunakanyar SE ellen játszottak a vidisek, és az 5-0-s győzelemnek köszönhetően a 3. helyen zárták a tornát.

U14-eseink első felkészülési mérkőzésüket a Siófok ellen játszották le szombaton, és 3-1-re nyertek. „Az első gyakorló meccsünket rosszul kezdtük. Már a 2. percben egy eladott labda utáni gyors indításból megszerezték a vezetést a hazaiak. Ezután fokozatosan átvettük az irányítást, és két szép akciót követően megfordítottuk a mérkőzést. A gólokon kívül is voltak helyzeteink, és a hazaiak előtt is adódott két nagy lehetőség. A második félidő elejét megnyomták a siófokiak, de hamar átvettük a kezdeményezést, és gyakorlatilag a hazaiak térfelén játszottuk le a második félidőt. Több gólszerzési lehetőségünk közül a második játékrészben csak egyet tudtunk értékesíteni. A támadó játékunk a mérkőzés nagy részében jól működött, de a középpályán sokszor nem volt meg az egyensúly, a labdavesztések után pedig nem mindig tudtuk megfelelően segíteni a védelmet.” – mondta el Bozai Attila, az U14-esek vezetőedzője a mérkőzést követően.

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek