Ott fejezzük be az évet, ahol elkezdtük

A magyar Kupában a héten a Haladás az ellenfél, vagyis a szombati visszavágón ott játssza utolsó idei tétmeccsét a Vidi, ahol az elsőt játszotta márciusban.

Amikor felidézzük a 2011-es esztendő első tétmérkőzését, persze rögtön hozzá is kell tennünk, hogy eredetileg azt még 2010 decemberében le kellett volna játszani, de az időjárás másképp gondolta. Éppen ezért egyelőre maradjunk óvatos feltételes módban, még így pár nappal korábban is: a kiírás szerint szombaton Szombathelyen búcsúzunk az évtől. Előtte azonban a fehérvári meccsen kellene megfelelő előnyt szerezni egy jó hangulatú évzáróhoz.

Jó lenne másolni az egyéves mintát

Mindez azt is jelenti, hogy a Magyar Kupában nincs új a nap alatt, megint összesorsolták a Videoton FC-t és a Haladást, ráadásul épp úgy az év végi fordulóban, mint tavaly. Ha abból indulunk ki, hogy az őszi bajnokin csak az utolsó percben szerzett Vaskó-góllal nyertünk, alighanem most sem készülhetünk sima továbbjutásra, ráadásul a kétmeccses párharcok koreográfiája szerint a Haladásnak nem is kell feltétlenül győzelemre játszania az első meccsen. Márpedig védekezni tudnak, ezt láttuk a bajnokin, sőt, akkor még a veszélyes támadásokról sem mondtak le. Meglátjuk, most milyen taktikát választanak.
A Vidi célja egyértelműen nem lehet más, csak a továbbjutás, ez a klub számára a nemzetközi szereplés kivívása miatt is fontos, és méltó lezárása lenne az utóbbi hetek jó sorozatának. Az egy évvel ezelőtti párharcot jó lenne mérvadónak tekinteni, hiszen kettős győzelemmel léptünk tovább, itthon 3-0, Szombathelyen március 2-án 3-1 volt a vége.

Csak nyomokban emlékeztet az év elejire a Haladás

Persze ha megnézzük az első 2011-es tétmeccsünk összeállításait, feltűnik, hogy a továbbjutásról lemondó szombathelyiek eleve amolyan B-csapattal álltak fel, nyilván azért, mert már nem adtak esélyt maguknak a sima fehérvári találkozó után... De a Vidi is változott természetesen, az év első és utolsó tétmeccse között nálunk is kevés lesz az átfedés. Márciusban Sebők - Lázár, Lipták, Vaskó, Hídvégi - Szakály, Milanovics, Vasziljevics, Gosztonyi - Djordjics - Nikolics összeállításban kezdtünk, beállt Polonkai, Sándor és Lencse. Akkor már sokkal mérvadóbb a két csapat 2011. szeptember 10-i találkozójának jegyzőkönyve, hiszen ebből vélhetően sokan szerephez jutnak most is.

Akkor Tujvel - Brachi, Caneira, Vaskó, Oliveira - Evandro, Mitrovics, Elek, Sándor, Gosztonyi - Alves kezdővel álltunk fel, Vinícius, Nikolics és Walter Lee állt be csereként. Talán csak az esélyek nem változtak, a bajnoki címvédő és tavasszal kupadöntőig jutó Videoton FC mindenképpen a párharc favoritja - a Paks ellen látott akaratos, lendületes támadófocival megszerezhető a megfelelő előny a szerdai első meccsen.

A nyolc közé jutásért az alábbi párosításokban játszanak a versenyben lévő csapatok:

Putnok - Kaposvár
Kecskemét - Debrecen
Baja - Kozármisleny
Kaposvár II - Újpest
Ferencváros - Békéscsaba
MTK - Pécs
Diósgyőr - Győr
Videoton FC - Haladás

Mint már beszámoltunk róla, a mi párharcunk továbbjutója majd a Diósgyőr - Győr csata nyertesével találkozik jövő februárban a legjobb nyolc között.

Szerző: Somos Zoltán

További hírek