LOMBARD PÁPA - VIDEOTON FC 0-5 (0-3)

Ötössel kezdte a tavaszi szezont Pápán a Vidi

A meccset végig kézben tartva, látványos gólokat szerezve nyertünk idegenben.

Őszi bajnokcsapatunk a Lombard Pápa otthonában kezdte el a "tavaszi" szezont - november végén, fagyos időben. Szombati ellenfelünk erejét bizonyítja, hogy ősszel az Újpest, a Győr és a Diósgyőr sem tudott nyerni ellenük, a Fradit pedig megverték.

Jól kezdtük a mérkőzést, azonban az 5. percben egy sajnálatos - és mint később kiderült, súlyos - sérülésnek lehettünk szemtanúi. Juhász Roli becsúszva rúgta el a labdát a pápaiak játékosa elől, aki nem tudta átugrani Juhász Rolit, így a két játékos összerúgott. A hazaiak labdarúgóját hordágyon kellett levinni a pályáról, majd egyből kórházba vitték. Ezúton is jobbulást kívánunk neki!
A 9. percben egy szép támadás végén Nikolics 13 méterről hatalmas gólt lőtt Szűcs kapujának bal felső sarkába (0-1). Percekkel később Álvarez egy távoli bombával riogatott, majd a 15. percben Nikolics duplázta meg csapatunk előnyét - és a mérkőzésen lőtt góljainak számát. Első lövését Szűcs még bravúrral védte, a kipattanót ballal viszont már nagyon szépen tekerte a hosszú alsó sarokba (0-2). A folytatásban kiegyenlítettebb lett a játék, sokáig egyik kapu előtt sem alakult ki gólhelyzet. A félidő utolsó perceiben ismét nagyobb iramot diktáltunk, amely előbb helyzetekben, végül pedig gólban is megmutatkozott. A 44. percben egy szép kényszerítő végén Treboticot tartották fel 18 méterre a hazai kaputól, a szabadrúgást Gyurcsó kegyetlenül bevarrta a jobb felsőbe (0-3).

A második félidő elején a hazaiak szépíthettek volna, azonban védőink blokkolták a pápai támadók lövéseit. Az 50. percben hatalmas ziccer maradt ki! Álvarez egyedül vezethette a labdát Szűcsre, a kapus azonban bravúrral védte salvadori válogatottunk lövését. Az 59. percben nem akármilyen körülmények között növeltük az előnyünket. Kezdődött, hogy Kenesei beadását Popin a kapunkba fejelte, a spori azonban les címén nem adta meg a találatot. Calatayud gyorsan elvégezte a szabadrúgást, Kovács iramodott meg a labdával, amit Nikolicsnak passzolt, ő pedig kapura lőtt, Szűcs bravúrral védett, a kipattanót pedig Nikó a kapufára tekerte. Az újabb kipattanó végül Stopira elé került, aki 15 méterről kapura lőtt, Szűcs pedig ezt a lövést már nem tudta védeni (0-4). A 69. percben a nem sokkal korábban pályára lépő Feczesin is betalált. Álvarez távoli szabadrúgását csak kiütni tudta Szűcs, a kipattanóra becsúszva érkezett Feczesin, aki közelről az üres kapuba lőtt (0-5). Egy perccel később ismét Feczesin került ziccerbe, közeli lövését azonban Szűcs védeni tudta. A 84. percben a hazaiak ismét szereztek egy lesgólt, majd az utolsó percekben Kleinheisler szédítette meg a pápai védelmet, végül 18 méterről alig tekert kapu mellé.

Csapatunk végig nagyszerűen futballozva, magabiztosan szerezte meg a 3 bajnoki pontot, és ha egy kicsit pontosabbak vagyunk a kapu előtt, akkor a gólkülönbségünk - a kidolgozott helyzetek alapján - akár még nagyobb is lehetett volna.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek