SPORI

Andó-Szabó vezeti a pápai meccsünket

Legutóbb a Haladás elleni bajnokinkon dirigált a békéscsabai spori, szeptemberben.

Első mérkőzése 1995 augusztusában volt, ahol partbíróként, a Vésztő–Mezőberény II. (Békés megyei harmadosztály) tevékenykedett. Az első felnőtt meccse a Gyula Magán SE–Medgyesbodzás találkozó volt. Három évvel később vezette az első megyei I. osztályú mérkőzését, a Szarvas–Doboz összecsapást, ekkor már az NB III-as asszisztensi keret tagja volt. 1999-ben mutatkozott be NB III-as játékvezetőként a Csongrád–Martfű találkozón. 2001-ben lett utánpótlás játékvezető, majd 2002. decemberében került az országos játékvezetői keretbe, ahol tavasszal az NB II-ben a Bőcs–Nyírbátor mérkőzésen debütált. 2006-ban újabb minősítéssel került fel az NB I-es keretbe. 2013. júniusi ülésén az MLSZ elfogadta a professzionista játékvezetői foglalkoztatást. A kijelölt játékvezetőkkel 3 éves szerződést kötöttek. Magyarországon az első 12 hivatásos játékvezető tagja.

A 35 éves Andó-Szabó Sándor az előző szezonban négy meccset vezetett nekünk. Az első, a tizenhetedik, a tizennyolcadik és a huszonharmadik fordulóban, a Videoton FC - Haladás, a Videoton FC - FTC, a PMFC-Matias - Videoton FC és a KTE-Videoton FC összecsapásokon dirigált.

Az idei bajnokságban egyszer találkoztunk, a Haladás - Vidin bíráskodott szeptemberben. 

A szombaton 16.00-kor kezdődő pápai bajnokin a két asszisztens Szpisják Zsolt és Buzás Balázs lesz, a tartalék játékvezetői teendőket Medovarszki János látja majd el.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek