Ötből öt - újabb magabiztos Vidi-győzelem

Élete első NB I-es meccsén megszerezte eső gólját Musliu. Rajta kívül Milanov és Hodzic is eredményes volt a Kisvárda ellen. Száz százalékos teljesítménnyel vezetjük a tabellát.

Szombat este a tabella 4. helyén álló Kisvárda látogatott a MOL Aréna Sóstóba. Ellenfelünk az első négy fordulóban 9 pontot szerzett, nyert az Újpest, a Bp. Honvéd és a Paks ellen is, és csak a DVSC otthonában szenvedett eddig vereséget. A mieink száz százalékos teljesítménnyel a tabella éléről várhatták Berke Balázs sporttárs sípszavát. Erre azonban csak Tiber László születésnapi köszöntése után került sor, klubunk legendája pénteken ünnepelte 70. születésnapját.

Bátran kezdte a találkozót a Kisvárda, a 7. percben Kovácsréti 22 méteres lövése a kapufáról jött vissza. Három perccel később feljegyezhettük az első Vidi-helyzetet: Petrjak tette Hodzic elé a labdát, aki a kifutó Felipe fölött átemelte volna azt, de belekapott a hálóőr.

Negyedórája tartott a találkozó amikor Nego fejelt kapu fölé mintegy 7 méterről. Jó iramú volt a meccs, nem unatkozhattak a szurkolók, a túloldalon a 20. percben Lucas életerős bombája alig kerülte el a kapunkat. Tíz perccel később előbb Hodzic két szép csel után lőtt, Felipe nagyot védett, majd Petrjak éles szögből lőtte volna ki a hosszú alsó sarkot, de a Kisvárda brazil kapusa bravúrral hárított. A 41. percben aztán megszereztük a vezetést, Huszti szabadrúgását az élete első NB I-es meccsén szereplő Musliu fejelte 5 méterről a kapuba (1-0). 

A második játékrész első percei eseménytelenül csordogáltak, majd az 55. percben előbb egy közeli Juhász-fejes kerülte el centikkel a vendége kapuját, majd alig fél perccel később ismét csapatkapitányunk veszélyeztetett fejjel, ez már befért volna a bal alsó sarokba, de Felipe hatalmas bravúrral szögletre mentett. A sarokrúgást Huszti tekerte Milanov fejére, aki 5 méterről a hosszú sarokba csúsztatott (2-0). 

A 61. percben Milanov 15 méterről tekert kapura, Felipenek nem okozott gondot a középre tartó löket. A következő negyedórában komolyabb helyzetet egyik oldalon sem jegyezhettünk fel. A 77. minutumban Kovács szöktette a jobb szélen Negot, aki Hodzic fejére varázsolta a labdát, támadónk pedig mintaszerű gólt szerzett az ötös környékéről (3-0).

A 82. percben Grozav szabadrúgása a rövid kapufán csattant. Az utolsó percekben már nem változott az eredmény, csapatunk újabb magabiztos győzelmet szerzett.

A MOL Fehérvár FC öt győzelemmel kezdte a szezont, ez utoljára a Ferencvárosnak sikerült a 2015/2016-os idényben, de akkor a zöld-fehérek gólaránya "csupán" +10 volt, míg nekünk a ma esti 3-0-ás sikerünknek is köszönhetően immár +13. A Vidi a 2014/2015-ös szezonban szerzett utoljára 15 pontot az első öt fordulót követően. Legözelebb, szeptember 14-én a Budapest Honvéd otthonába látogatunk. 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek