EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Marko Nikolics: "A második félidő remekül sikerült"

A két vezetőedző értékelte a MOL Fehérvár FC - Kisvárda Master Good bajnokit.

Marko Nikolics:

„Gratulálok a csapatnak a győzelemhez és ahhoz, hogy öt mérkőzésen tizenöt pontot szereztünk. Nagyon erősen kezdtük a bajnokságot, sok gólt szerzünk, keveset kapunk, most lesz egy-két nap pihenő, utána pedig folytatjuk a csapat fejlesztését, hiszen az a célunk, hogy napról-napra jobbak legyünk. Sok sikert kívánok a magyar válogatottnak, tudom, hogy nagyon fontos meccs vár a nemzeti tizenegyre, és persze sok sikert azoknak a játékosainknak, akik hazájukat képviselik majd a következő napokban. A mai mérkőzés eleje nem tetszett, sok labdát eladtunk, ebből pedig veszélyes volt a Kisvárda. Nagyjából 25-30 perc játék után átvettük a kontrollt és jöttek a helyzetek is, a második félidő pedig remekül sikerült. A második félidei játékunkat akár annak a modelljének is tekinthetjük, ahogy játszani szeretnénk majd a jövőben. Erős a keretünk, nagy a versenyhelyzet, ezért rotálunk sokat, Futács Márkó pedig a Pakson összeszedett bokasérülése miatt nem lépett pályára. Edzett már velünk, de nem szerettünk volna kockáztatni, ezért végül nem lépett pályára.”

A sajtótájékoztatón szóba került a debütáló Musliu és az is, hogy ki lehet-e mondani azt, hogy az aranyérem az elsődleges cél számunkra.

„Most utólag könnyű lenne okosnak lenni, és azt nyilatkozni, hogy Musliu debütálása pont így volt tervezve. Egyszerűen arról van szó, hogy most láttuk úgy, hogy elérkezett az idő arra, hogy hazai pályán bemutatkozzon a csapatban. Egy védőnek mindig kicsit nehezebb beilleszkedni egy csapatba, mint egy támadónak. Utóbbi esetében nem akkora probléma akár, hogy nem velünk csinálta végig a felkészülést, egy-egy taktikai hiba nem feltétlen végzetes, egy védő esetében más a helyzet, de Visar már velünk edz néhány hete, ezért is döntöttünk a játéka mellett. Örülök a góljának és gratulálok a teljesítményéhez is. A bajnoki címről azt tudom mondani, hogy nem szeretnénk félrebeszélni, igen is, kimondjuk, hogy szeretnénk aranyérmesek lenni! De természetesen tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz a folytatásban is.”

Miriuta László:

"Nem lehet sok mindent elmondani a mai összecsapásról, a 3-0 önmagáért beszél. Az első félidőben még partnerei voltunk a Vidinek, volt kapufánk, ziccerünk, ha berúgjuk, talán máshogy alakul a mérkőzés, de egyébként az sem kizárt, hogy kikapunk 3-1-re vagy 4-1-re... Egész héten a pontrúgásokra készültünk, mindenki tudta, mi következik, mindenki tudta, ki az embere, mégis két ilyen szituációból kaptunk gólt. 2-0 után vége volt. A Vidi a Ferencvárossal együtt a bajnokság legerősebb csapata, két sorral is ki tudnának állni. A meccs előtt ránéztem a kispadra és olyan futballisták voltak ott, mint Futács, Elek vagy Stopira. Huszti és Juhász a Paks ellen nem játszott, most ott voltak a pályán. Mély a keret. Nálunk Rubus az NB II-ből jött, Tischler két éve nem futballozott, Bumba május óta. Idő kell nekik, de a jóslatom az, hogy ilyen szűk kerettel mi a bennmaradásért fogunk küzdeni."

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek