JÁTÉKOS

Nikolics akár már szombaton "százados" lehet

A hivatalos statisztikák szerint támadónk 98 NB I-es találatnál jár, egy Győr elleni duplával elérné a 100-at! 

Nikolics Nemanja 2008. március 1-jén szerezte első gólját a legmagasabb osztályban, a Kaposvári Rákóczi csatáraként épp a Vidi ellen talált be, amivel a somogyi csapat 1-0-ra meg is nyerte azt a bajnokit. Mostanáig a hivatalos statisztikák szerint ezt még 97, a Nemzeti Sport számításai alapján 98 bajnoki találat követte.

"Volt egy REAC - Kaposvár mérkőzés 2009 tavaszán, ami 3-3-ra végződött. A harmadik kaposvári gólt Petrók Viktor fejelte, beleértem még én is a labdába, de nem lehetett eldönteni, hogy a gólvonal előtt vagy után. Hivatalosan Petróknak adták a gólt, így inkább én is ezt a statisztikát veszem alapul, úgyhogy maradjunk a 98 találatnál" - emlékezett vissza Niko.

Jöjjön Ön is szombaton az ETO elleni rangadóra, szurkoljuk ki együtt a győzelmet és Niko 100. bajnoki gólját!

Nikolicsnak 180 bajnoki kellett a 98 gólhoz, ami 0,54-es átlag, tehát minden második NB I-es meccsén gólt szerez. Ha az összes hazai sorozatot - a Magyar Kupát és a Ligakupát is - figyelembe vesszük, akkor még jobb ez a mutató, hiszen előbbiben 33 meccsen 19, utóbbiban 28 meccsen 21 gólja van, vagyis a teljes mutató 239/138, ami 0,58-as meccsenkénti átlag pályafutására nézve (Niko az NB II-ben és az NB III-ban többször eredményes volt, de mi csak a legmagasabb osztályban, illetve a kupákban mutatott teljesítményét vizsgáltuk.)

Az elmúlt hét szezonban kétszer gólkirályi címet is értek a találatok, 2010-ben és 2014-ben ő lett a liga a legjobb mesterlövésze (második alkalommal a paksi Simon Attilával holtversenyben). Az eddigi 98 NB I-es gólból egyébként 30-at lőtt kaposvári és 68-at fehérvári színekben. 

"Szerintem mindenkit foglalkoztat a saját statisztikája, egy csatárt pedig különösen, hiszen az a feladatunk, hogy gólokat rúgjunk. Nagyon örülök, hogy ennyiszer betaláltam, elsősorban azért, mert azt mutatja, hogy évek óta tudok hozni egy jó szintet. 98 gól abban a tekintetben is szép, hogy csak 26 éves vagyok, vagyis ezt a mennyiséget az elmúlt 6 évben hoztam össze. Természetesen nagy boldogságot jelentene, ha pont a Győr ellen, ráadásul a Sóstói Stadionban érném el a 100-as határt" - fogalmazott Nikolics Nemanja.

 

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu