AKTUÁLIS

Nem csak lábbal, kézzel is profi

Szekeres Adrián is vendége volt a vasárnapi junior Kelet-Nyugat kosárgálának, és ha már ott járt, megnyert egy dobóversenyt.

A felnőtteknek ugyan idén nem rendeztek Kelet-Nyugat gálameccset kosárlabdában, a legjobb juniorok viszont megmérkőztek. A 18 évesek találkozóját a székesfehérvári Vodafone Sportcentrumban tartották vasárnap a Szent István Kupa műsorába ágyazva. A rangos utánpótlás torna döntőjét követő gála keretében több programmal is várták az érdeklődőket. Az egyik ilyen az első negyed utáni dobóverseny volt, melyen a Videoton FC-t képviselő Szekeres Adrián is elindult Énekes Lajos és Kyle Bailey jégkorongozók, valamint Karakas Hedvig dzsúdós társaságában, sőt a hárompontos, büntető- és ziccerdobásból álló versenyt Szeki megnyerte. Mind a négy sportoló bedobta a maga ziccerét és büntetőjét, a hárompontosokat azonban mindannyian elhibázták, így az nyert, aki a legrövidebb idő alatt teljesített a feladatokat, és ez fiatal védőnk volt. Jutalmul egy kosárlabdával és egy Kelet-válogatott mezzel gazdagodott.

"Nagyon szeretem a kosárlabdát nézni és játszani is, örülök, hogy én képviselhettem a klubot ezen az eseményen. Huszonhat másodperc alatt végeztem a dobásokkal, amivel én lettem a leggyorsabb a mezőnyben. Ahogy ez a Vidinél természetes, ha valamilyen versenyben elindulunk, akkor azt meg is akarjuk nyerni. Itt sem tehettem másképp, győznöm kellett" - mondta nevetve Szekeres Adrián.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu/Kupeczik Krisztián