Nagy: Jöjjenek minél többen a Fradi meccsre!

- Őszintén? Nem nagyon emlékszem gyerekkorom meccseire, amiket nézőként láttam – válaszolta Nagy Dániel honlapunk kérdésére.

– Egyetlen Vidi-Fradi találkozó él bennem, de azt is a tévében láttam. Azt hiszem 2-2 lett a vége, s talán Horváth Feri, meg Takács Lajos rúgta a gólokat. De homályosan él csak bennem ez is. Viszont tisztán emlékszem egy olyan Vidi-Fradira, amikor már felnőtt kerettag voltam, s a kispadon ültem végig a meccset. Még onnan is hatalmas élmény volt – 9000 ember jött ki a stadionba. Akkoriban sem volt jellemző, hogy telítettek lettek volna a magyar stadionok. Szenzációs volt a légkör. Egyedül azt sajnálom, hogy a legtöbb ember a Fradi miatt jött ki.

- Ez várható szombaton is…

- Igen. Meg az is, hogy most is csere leszek… - tette hozzá nevetve Nagy. – Valóban nagy a várakozás, engem is bombáznak az ismerősök, hogy szerezzek jegyet és olyanok is biztosítanak arról, hogy mindenképpen kint lesznek Sóstón, akik amúgy nem járnak meccsekre. A Fradinak van vonzereje.

- Titeket mennyire spanol fel, hogy sok néző várható?

- Mindenkit motivál a sok néző. Több néző előtt, jobb hangulatban, nagy hangzavarban az ember pszichésen jobban fel tud pörögni, mint amikor esetleg csak azt hallja, hogy szidják. Amúgy teljesen mindegy ki miatt jönnek most sokan: akár miattunk, akár a Fradi miatt, de jöjjenek, jöjjenek minél többen!

- Milyen mérkőzésre számítasz?

- Nehézre. A Fradi átalakult a télen, jó játékosokat igazoltak, más felfogásban is játszanak, mint ősszel – keményebben védekeznek és tudatosabban futballoznak. Elöl Elding és Ferenczi életveszélyesek. A középpályájuk kevésbé brillírozó játékosokból áll, viszont nagyon fegyelmezettek. Ott van például Lipcsei, aki még mindig a magyar mezőny legjobbjai közé tartozik, habár már nem kap kilencven perceket. Viszont mi élvezzük a hazai pálya előnyét, s szeretnénk itthon tartani a három pontot. Hogy megverték a Debrecent? Valóban, de én úgy gondolom, a Fradi idegenben azért gyengébb, mint otthon.

- Az öltözőn belül élesedik már a hangulat?

- A Fradi ellen készülni is másabb, de igyekszünk nem túlmisztifikálni a dolgot. Jól fel vagyunk készítve, edzéseken koncentrálunk, dolgozunk. A Mesternek mindenre kiterjed a figyelme, olyanokat is meglát, észrevesz, amit más edző nem. Ez jó. Szerintem, ha azt csináljuk, amit eddig is, nem lehet gond.

- A minap hallottam egy olyan véleményt, hogy mindenki Fradi drukkerként kezdi, csak aztán

kinyílik a szeme…

- A Fradi kivívta a tiszteletet és az elismerést a bajnoki címekkel, Magyar Kupa győzelmekkel, meg a nemzetközi szerepléseivel. Egy jó csapatot mindig többen és jobban szeretnek, ez teljesen egyértelmű. Láthattuk a Debrecen kapcsán is, hogy egy ország szorított értük a BL-ben. A Ferencvárosnak megvan már ez a „renoméja”, ezért még ma is sokan kíváncsiak rájuk. Remélem, nekünk is sikerül majd ilyen elismerést kivívnunk.

További hírek