Mourinho is látta, ahogy megszorongattuk a CSZKA Moszkvát

Több helyzetet alakítottunk ki, mint ellenfelünk, azonban a győztes gólt ők lőtték.

Több szempontból is keretbe foglaltuk a spanyolországi felkészülési mérkőzéseket, hiszen az első meccset és az utolsó meccset is olyan csapat ellen játszottuk, akik ott vannak a BL-ben a legjobb 16 között. A Basel az FC Bayern München ellen, mostani ellenfelünk, a CSZKA Moszkva pedig a Real Madrid ellen lép pályára február végén a Bajnokok Ligájában. Ami még hasonló a két mérkőzésben, hogy a Basel és a CSZKA ellen is tisztességgel helytálltunk, sőt mindkét találkozón mi alakítottunk ki több ziccert.

A mérkőzés első 20 percét nagyon megnyomták az oroszok, ők birtokolták többet a labdát, helyzeteket alakítottak ki, sőt a 16. percben megszerezték a vezetést is. A gólt az a 19 éves nigériai Ahmed Musa szerezte, aki korábban Tóth Balázs csapattársa volt a Venloban. A legnagyobb helyzetünket a 30. percben hagytuk ki, ekkor egy szélről belőtt labda suhant el a lábak alatt, a hosszún érkező Walter Lee az ötös sarkáról lőtt kapura, Chepchugov viszont szenzációs bravúrral hárította a lövést. Az első félidőben Nikolics előtt is adódtak helyzetek, azonban az orosz kapus remek napot fogott ki.

A második félidőben nem sokat változott a játék képe, Paulo Sousa folyamatosan küldte be a friss embereket, azonban a csapat lendülete nem tört meg. A játékvezető kissé érdekes felfogásban vezette a találkozót, több szabálytalanságot sem fújt le, amit az oroszok követtek el ellenünk, nálunk azonban a legapróbb faultokat is észrevette.
A második félidő elején Mitrovics meg is kapta második sárgáját, azonban mivel ez barátságos meccs volt,

A Real Madrid vezetőedzője, José Mourinho is a
helyszínen tekintette meg a Vidi - CSZKA meccset.

helyére beállhatott Polonkai, így továbbra is egyenlő létszámban futballoztunk a CSZKA ellen.
12 perccel a mérkőzés vége előtt, Brachi végzett el jobbról egy szabadrúgást, amit Torghelle fejelt az ötösről a kapuba, a játékvezető azonban a partjelző intésére les miatt nem adta meg a gólt. A közvetítőállásból nem tűnt lesnek a fejes, de összességében ez már nem változtat semmin, hiszen az eredménynél fontosabb a mutatott játék, amely ezúttal már több mint biztató volt. A Dinamo Kijev ellen csupán 60 percig tudtuk felvenni a versenyt, a CSZKA ellen viszont 90 percig játszottunk jól, a végén pedig az oroszok örülhettek annak, hogy nem tudtunk egyenlíteni - ezt egyébként az oroszok mestere nagyon sportszerűen el is ismerte a mérkőzés utáni nyilatkozatában.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek