CSAPATKAPITÁNY

"Biztató tavasz elé nézünk"

Tóth Balázst arra kértük, hogy értékelje az edzőtábor első két hetét, és árulja el nekünk, milyenek voltak az első benyomásai José Gomesről.

Sándor György távozását követően te lettél a Vidi első számú csapatkapitánya. Pályafutásod során töltöttél már be hasonló szerepet?

Igen, kétszer is. Első alkalommal Belgiumban, a Genk csapatában viseltem a kapitányi karszalagot, majd ezt követően Hollandiában, a Venlo együttesében is csapatkapitány voltam fél évig. Vagyis egyáltalán nem új számomra ez a szerepkör, úgyhogy igyekszem a legjobban megoldani az ezzel járó feladatokat.

Az edzőtábor első két hete eltelt, túl vagytok két felkészülési mérkőzésen. Hogyan értékeled az eddig elvégzett munkát?

A csapat nagyon jól dolgozott, a vezetőség pedig kiváló körülményeket biztosít számunkra. Az a munka, amit most elvégzünk, nagyban hasonlít a tavaly téli felkészülésünkhöz. Úgy gondolom, hogy biztató tavasz elé nézünk, szerintem képesek leszünk megismételni azt a menetelést a bajnokságban, amit tavaly tavasszal produkáltunk. Akkor alig volt olyan ellenfelünk, amelyik pontot vagy pontokat tudott tőlünk rabolni.

Két könnyebb edzőmeccsen vagytok túl, azonban a komoly mérkőzések még csak most következnek. Mire számítasz ezeken a találkozókon?

Nagyon kemény fizikai terhelést kaptunk az első 7-8 napban. A szakmai stáb munkáját dicséri, hogy nem egyből játszottunk erős ellenfelekkel, hanem volt egy kis átmeneti időszak, a két könnyebb mérkőzés remekül illeszkedett a felkészülési programunkba. Fontos volt ugyanis, hogy a különböző támadó taktikai elemeket nem csak edzéseken tudtuk gyakorolni, hanem mérkőzéseken is, nálunk gyengébb csapatok ellen. Most azonban már jönnek az erős ellenfelek, az igazi szintfelmérő, hogy hol is tartunk. Tavaly ugyanitt Spanyolországban, illetve ősszel az EL-ben is ugyanilyen színvonalú csapatokkal játszottunk, bízom benne, hogy hasonlóan eredményesek leszünk ezúttal is.

Több fiatal játékos is veletek készül, akik eddig a Puskás Akadémián nevelkedtek. Mi a véleményed ezekről a srácokról, sikerült felvenniük a ritmust és beilleszkedniük a csapatba?

Eddig is sok fiatal labdarúgó volt a keretben, ennek is köszönhetően pedig egy nagyon jó és befogadó közösséget alkotunk. Nem okozott gondot senkinek sem a beilleszkedés, ráadásul ügyes srácokról van szó, akik előtt szép jövő áll.

Vasárnap bemutatkozott a csapatnak José Gomes, a Vidi új vezetőedzője, aki azóta több edzést is vezényelt már nektek, illetve a hétfő délutáni edzőmeccsen már ő ült a kispadon. Milyenek az első benyomásaid róla?

Azt hiszem, az összes játékos nevében mondhatom, hogy nagyon jók az első benyomások. Egy roppant felkészült, jó szakembert ismerhettünk meg a személyében. Most kezdi el kifejteni a gondolatait, terveit a jövővel kapcsolatban. Biztos vagyok abban, hogy jól fogunk tudni együtt dolgozni és bízom benne, hogy nagyon sok közös sikerben lesz részünk.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek