NEGYEDIK NAP

Tóth Balázs: "Kifogástalan körülmények között készülünk a tavaszi szezonra"

Csapatkapitányunk azt is elárulta, mit vár a tavaszi szezontól, illetve, hogy milyen tervei vannak, ha befejezi a labdarúgó-pályafutását.

- A mostani volt az első olyan karácsonyod, melyet már a kislányoddal is közösen ünnepelhettél. Hogy telt számodra a téli pihenő?

Nyugodalmasan teltek az ünnepek, nem nagyon mozdultunk ki otthonról. Csak a feleségem családját és az én családomat látogattuk meg, de ezen kívül otthon voltunk. Valóban ez volt az első közös karácsonyunk a kislányunkkal, neki legjobban a karácsonyfa tetszett. Mivel mostanában kezdett el megtanulni mászkálni, így többször meg is támadta a karácsonyfát, ezért pár nap után le is bontottuk, mindenkinek így volt a legbiztonságosabb (nevet). Nagyon jó volt ez a néhány hét szünet, amit együtt tölthettem a családommal. Úgy érzem, sikerült teljesen feltöltődnöm. Azonban a feleségem és a kislányom már most nagyon hiányoznak, minden nap megnézem a fényképeiket és videóikat.

- Az őszi szezon utolsó néhány mérkőzése sajnos nem úgy sikerült, ahogy elterveztétek. Mi az első benyomásod, milyen a csapat hangulata most, hogy elkezdődött a téli felkészülés?

Egy bajnoki szezonon belül szinte minden csapat életében vannak kisebb-nagyobb hullámvölgyek. Mi november-december környékén kerültünk egy kicsit mélyebb pontra, így számunkra a lehető legjobbkor jött a szünet. Fontos volt, hogy mindenki fizikailag és mentálisan is kipihenje magát, ugyanis nagyon nehéz félév áll előttünk. A téli felkészülést ismerős környezetben kezdtük el. A körülmények ezúttal is kifogástalanok, semmire nem lehet panaszunk, tényleg csak a futballal kell foglalkoznunk.

- Az első hét az edzőtáborban szokás szerint elég monoton, hiszen napi két edzés szerepel a programotokban. Várjátok már nagyon a vasárnap esti felkészülési meccseteket?

Igen, azt hiszem már mindannyian nagyon várjuk a HNK Rijeka elleni edzőmeccset. Ugyanakkor a mostani időszak is nagyon fontos része a felkészülésünknek, hiszen mindenkinek vissza kell zökkennie a dolgos hétköznapok ritmusába. De az biztos, hogy minden játékos, így jómagam is, a meccses időszakot várjuk a legjobban.

- Mit vársz a tavaszi szezontól?

Hasonló tavaszi szereplést várok magunktól, mint az elmúlt években. Az utóbbi két-három évben, kivétel nélkül, kiváló tavaszt tudtunk produkálni. Szinte veretlenül tudtuk mindig lehozni a téli szünet után a hátralévő mérkőzéseket. Hogy ennek mi lehet az oka? Úgy gondolom, télen mindig remekül szokott sikerülni a felkészülésünk, és március környékére lendülünk bombaformába. Azt várom, hogy tavasszal ledolgozzuk a DVSC-vel szemben a hátrányunkat, és a szezon végére le is hagyjuk őket, vagyis megnyerjük a bajnokságot!

- Beszéljünk egy kicsit rólad is! A futball mellett, immár egy éve iskolába is jársz. Tudatosan készülsz már a labdarúgó-karriered utáni életre?

Így van, az MLSZ által indított sportszervező és sportmenedzser szakon az alapfokú diplomát már megszereztem, jelenleg pedig a középfokú vizsgákra készülök, valamint a szakdolgozatomat írom. Valóban már a karrieremet építgetem a futballban, hiszen én sem fogok tudni örökké játszani, de nem is akarok ettől a gyönyörű sporttól elszakadni, hiszen ebben nőttem fel, és ekörül forgott az egész életem. Úgy érzem, hogy azokat a külföldi tapasztalatokat, amiket hét év alatt megszereztem, valamint amit most tanulok az iskolában, a futballban tudom a legjobban kamatoztatni. Az pedig egy percig sem kérdés számomra, hogy mindezt annál a klubnál szeretném megtenni, amelyik nagyon sokat jelent nekem. Itt a Vidiben lettem NB I-es játékos, itt lettem válogatott futballista, úgyhogy miután befejezem a labdarúgó-pályafutásomat, itt szeretnék majd maradni, és segíteni a klubot, amiben csak tudom. Ami külön öröm számomra, hogy úgy érzem, ezeket a törekvéseimet maximálisan támogatják a klub vezetői is.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek