UD MARBELLA - VIDEOTON FC 1-9 (0-1)

Jól sikerült José Gomes bemutatkozása a Vidi kispadján

A második félidőben több gyönyörű gólt is lőttünk, Luque és Zsótér megszerezték első találataikat a Vidiben.

Remek, napsütéses időben kezdődött hétfő délután második spanyolországi felkészülési mérkőzésünk, melyet az UD Marbella ellen vívtunk. Ezen a találkozón debütált új vezetőedzőnk, José Gomes csapatunk kispadján.

Azonnal magunkhoz ragadtuk a mérkőzés irányítását és Gyurcsó már a 3. percben veszélyeztetett szabadrúgásból. Öt perccel később Torghelle adott remek labdát Kovácsnak, aki jobb külsővel lőtt a spanyol csapat kapujába. Az első negyedórában fiatal középpályásunk két alkalommal is gyanús körülmények között került földre a hazai 16-oson belül, azonban a játékvezető nem ítélt büntetőt a javunkra. Az első félidő hátralevő részében is mi támadtunk, de az olykor 7-8 emberrel védekező hazai csapaton nem találtuk a fogást.

A második félidőben azonban gyorsan megnyitottuk a gólcsapot. A 48. percben Paraiba használta ki az addig jól záró spanyol védelem hibáját, majd nem sokkal később Nikolics is eredményes volt. A 62. és a 66. perc között négy gól is született. Először az ősszel az NB II-es Puskás Akadémiát erősítő spanyol Luque lőtt egy óriási bombagólt 28 méterről, majd Nikolics szerezte meg második gólját. Egy perccel később ismét Luque lőtt a hazai kapuba, majd a 66. minutumban megszerezte az UD Marbella a becsületgólt, egy szélről elvégzett szabadrúgást követően a hórihorgas támadó, Sanchez talált Tujvel kapujába.

A 70. percben Haraszti szélről érkező beadását tisztázta ugyan a spanyolok kapusa Nikolics elől, azonban a labda Oliverához került, aki két szép csel után vágta a kapuba a labdát. A 77. percben aztán Haraszti is bombagóllal jelentkezett, Fabio beadását lőtte kapásból a Marbella kapujába. Sőt, pillanatokkal később a két perce pályán lévő Zsótér is gólt szerzett - ez volt a 17 éves támadó első gólja a Vidiben. A hátralévő időben újabb gólt már nem láthatott a közönség, melynek soraiban ott ült Talmácsi Gábor is.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek