ELLENFÉL-LES

Masszív Pápa látogat szombaton Sóstóra

Tavaly a kiesés ellen harcoltak, idén azonban a középmezőnyben foglalnak helyet.

Jól kezdte a Lombard Pápa az idei szezont, az újonc Puskás FC-vel ugyan még csak döntetlent játszottak hazai pályán, utána azonban zsinórban háromszor is nyerni tudott Tóth Bálint együttese, ami azért volt nagy bravúr, mert az előző idényben, éppen csak megelőzték az élvonaltól búcsúzó Siófokot.

A pápaiak jó szereplése főleg a hazai győzelmeiknek köszönhető, eddig csupán négy csapatnak sikerült elhoznia a 3 pontot a Perutz Stadionból (DVTK, FTC, Vidi és MTK). Idegenben azonban már nem megy ilyen jól a csapatnak, összesen háromszor nyertek (a Bozsik Stadionban, Mezőkövesden és Pécsett), legutoljára 2013 szeptemberében (PMFC - Pápa 1-3). Azóta vendégként hétszer léptek pályára, és csupán két pontot szereztek (DVSC - Pápa 2-2, Kaposvár - Pápa 1-1).

Ősszel csapatunk nagy csatában, Nikolics két gyors góljával 2-1-re nyert Pápán. A legeredményesebb pápai játékos az a Griffiths, aki eddig 7 gólt szerzett, és a már említett őszi Pápa - Vidi meccsen is eredményes tudott lenni. Két egykori Vidi-játékos is szombati ellenfelünket erősíti, hiszen télen Pápára igazolt a 2006-os kupagyőztes-csapat közönségkedvence, Csizmadia Csaba, valamint a 2010-es ezüstcsapat védője, Présinger Ádám is.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek