TUDÓSÍTÁS

Elvitte a Pápa az egyik pontot Sóstóról

Arsic góljára Zé Luis, Maric találatára Álvarez válaszolt, de a győzelem jött össze.

A tabella 10. helyén álló Lombard Pápát fogadtuk a 24. forduló családbarát mérkőzésén.

Nagy lendülettel kezdtük a találkozót, Nikolics már az első perc végén helyzetbe került, Szolnoki labdájával lépett ki a jobb oldalon, jobbal a hosszút vette célba, de Szűcs leért a lövésre. Támadásban maradtunk, Haraszti kétszer is távolról lőtt, de nem sikerült betalálni. A 10. percben a semmiből szerezte meg a vezetést a Pápa: Sekour labdájával Németh ment el a baloldalon, középre passzolt, az érkező Arsic pedig az ötösről a kapuba lőtt. (0-1.)

A játék képe változatlan maradt, mi támadtunk, a vendégek védekeztek. Haraszti lövéssel, Stopira több beadással is próbálkozott, ám nem tudtunk komolyabb helyzetet kialakítani. A félidő második felében Nikolics távoli és Arsic közeli lövését jegyezhettük fel, egyikből sem született gól. A szünet előtt pályára lépett Zé Luis, így átálltunk a kétcsatáros játékra, az első 45 percet végül Haraszti szabadrúgása zárta, ami az oldalhálóban kötött ki.

Ahogy fentebb említettük, az összecsapás a Sport TV és az MLSZ Családbarát Mérkőzés-programjába illeszkedett, minden kilátogató család tombola szelvényt kapott a belépésnél, és a szünetben át is adták a 200 ezer forint összértékű családi hétvégét és a vidis ajándékcsomagot a szerencséseknek.

A második félidőt erőteljes rohamokkal kezdtük, teljesen beszorult a Pápa saját kapuja elé. Ennek eredményét az 53. percben láthatták a szurkolók, amikor Haraszti szögletét Zé Luis remek mozdulattal ollózta kapura, a labda azonban kipattant és visszahullott a földön fekvő támadónk felé, ő pedig szinte vízszintes helyzetből fejelt a kapu jobb oldalába. (1-1.)

Pár perccel később újra megszerezte a vezetést a Lombard: Egy jobb oldali szögletet Maric csúsztatott 6 méterről a hosszú sarokba. (1-2.) 

Négy perc kellett, hogy újra egyenlítsünk: Zé Luis fantasztikusan ugratta ki a lendületből érkező Álvarezt, aki átvette a labdát, majd ballal óriási gólt lőtt a léc alá 6 méterről. (2-2.)

Volt még a meccsből 30 perc, mentünk is előre a győzelemért, de hiába a rengeteg helyzet és egy meg nem adott gól (Álvarez ívelt egy szabadot a hosszúra, Vinícius visszatette a labdát, Vítor Gomes pedig óriási gólt lőtt a rövid felsőbe, de Vinícius kézzel készítette elő a helyzetet a játékvezető szerint), nem tudtuk itthon tartani a három pontot. A meccs krónikájához tartozik még, hogy Oliveirát a 91. percben második sárga lappal kiállította a játékvezető.

A következő fordulóban az Újpest vendégei leszünk április 19-én szombaton, 18.00-kor.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek