ELLENFÉL-LES

Másfél év után találkozunk újra a PMFC-vel

A 2014-2015-ös szezonban is összekerültünk a Magyar Kupában, akkor kettős győzelemmel jutottunk tovább. Azóta sok minden megváltozott a Mecsekalján.

A Magyar Kupa - számunkra - idei első mérkőzésén az NB III Közép csoportjában jelenleg ötödik helyen álló PMFC otthonában lépünk pályára. A baranyai együttes a 2014-2015-ös szezont még az első osztályban töltötte és a tizenegyedik helyen zárt, de az MLSZ fellebbviteli licencadó bizottsága a Nyíregyháza, a Kecskemét, a Pápa és a Győr mellett nekik sem adta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet. Az újjáalakult PMFC a Megyei első osztályban indult tavaly és meg is nyerte azt.

Az új szezonban eddig háromszor győztek, egyszer játszottak döntetlent és kétszer kikaptak. Legutóbb az FTC II ellen ikszeltek hazai pályán. Hat meccsen nyolc gólt lőttek és ötöt kaptak, legeredményesebb játékosuk a bajnokságban az éppen a Viditől szerződtetett Havasi Dániel, aki eddig háromszor talált be az ellenfelek kapujába. 

Havasi mellett Gábor Péter is a pécsi keret tagja, aki tavaly nyáron még a Vidi kapuját védte a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtező első meccsén. A csapat legismertebb játékosa a 33 éves Koller Krisztián, aki a tavalyi szezonban az NB II-es ZTE színeiben játszott, míg egy évvel korábban az akkor még NB I-es Nyíregyházában. A legjobb szezonja viszont a Pécshez kötődik, a 2013-2014-es bajnokságban 12 góllal segítette a piros-feketéket. 

A 2014-2015-ös szezonban négyszer is találkoztunk a PMFC-vel (kétszer a bajnokságban, kétszer a kupában), mindegyik alkalommal győztünk.

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek