Magabiztos győzelem a Kaposvár ellen - újra Niko-gól Sóstón

Nikolics 1771 nappal ezelőtt talált be bajnokin utoljára, visszatérése óta pedig most először, Funsho megszerezte első vidis gólját, Petrjak két assziszttal zárt. Vidi - Kaposvár 3-0!

Az OTP Bank Liga NB I 23. fordulójában a sereghajtó Kaposvár látogatott a MOL Aréna Sóstóba. Joan Carrillo egy helyen változtatott a múlt heti, ZTE elleni győztes csapaton, Fiola helyett Vinícius került a kezdőbe. 

I. félidő: Három gólt szereztünk 45 perc alatt, megvan Funsho első Vidi-gólja és Niko első találata a visszatérését követően!

Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, az első perc végén Kovács tört be a 16-oson belülre, a labda többször is visszapattant hozzá, végül kapu elé adott, ahol Funsho érkezett és közelről a kapuba talált (1-0). Ez volt nigériai támadónk első fehérvári gólja tétmeccsen!

A 9. percben egy sarokrúgást követően az egyik kaposvári játékos fejéről Vinícius elé került a labda, aki 15 méterről látványos mozdulattal a felső lécre ollózott. Nyolc perccel később ismét szöglet után veszélyeztettünk, Houri beadását követően a védők röviden szabadítottak fel, a labda ezúttal Pátkai elé került, aki 18 méterről, kapásból alig lőtt mellé. 

A 21. percben Petrjak a középen üresen érkező Nikolicsot kereste a labdával, azonban Nagy Tamás becsúszva igyekezett menteni, de balszerencséjére a labdát a saját kapujába juttatta (2-0).

Öt perccel később Petrjak-Nikolics-Petrjak volt a labda útja, ukrán támadónk még tolt egyet befelé, de 8 méterről a bal felső fölé csavart.

A 44. percben egy nagyszerű kontratámadást láthattunk a mieinktől, Houri zseniális labdával ugratta ki Petrjakot, aki egyedül vezethette a kapusra a labdát, azonban roppant önzetlenül a középen üresen érkező Nikolicsnak passzolt, aki higgadtan passzolt az üres kapuba (3-0).

Legutóbb 1771 nappal ezelőtt tapsolhattunk Niko-gólnak NB I-es bajnokin, 2015. április 25-én a PMFC-t győztük le 4-0-ra hazai pályán. (Kupameccsen 2015. április 28-án még szerzett gólt Vidi-mezben.)

     
   
  1771 - akkor még 17-es mezben játszott, ma már 71-esben...  
     

II. félidő: Magabiztosan őriztük előnyünket

A második játékrész nagy Vidi-helyzettel kezdődött, Kovács István 14 méterről csavart kapura, Pogacsics hatalmasat védett. Az 54. percben Nikolics szöktette Petrjakot, aki 8 méterről az oldalhálóba lőtt. Egy perccel később ukrán támadónk passzolt Nikolicsnak, fejesét a kaposvári hálóőr védeni tudta. Az 57. percben ismét Petrjak passzolt Nikolicsnak, csatárunk ezúttal nem fejjel, hanem lábbal veszélyeztetett, de ismét Pogacsics védett. 

A 66. percben Stopira fejese után Petrjak ugrott ki, a kapust korábban letámadó Nikolics elöl maradt, így ukrán szélsőnk könnyen bejátszhatta neki a labdát. Niko önzetlenül lesarkazta Hodzic-nak, de berobbanó támadónk lövését blokkolták a vendég védők. Hat perc elteltével Pátkai a védelem mögé tette a labdát a meginduló Stopirának, aki tüzelt, Pogacsics megint nagyot védett. 

Az utolsó negyedórában magabiztosan őriztük háromgólos előnyünket, újabb gólt már nem szereztünk, 3-0 lett a vége.

Csapatunk legközelebb szerda este a ZTE otthonában lép pályára kupameccsen!

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek