TUDÓSÍTÁS

Magabiztos siker a Haladás ellen

Csapatunk Nikolov, Nego és Pátkai találataival legyőzte a szombathelyieket. A vendégek 20 percet emberhátrányban játszottak. A Ferencváros csak 1 pontot szerzett a fordulóban, így három körrel a vége előtt a Vidi az első a tabellán!

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában 17 órai kezdettel a Haladás látogatott a Pancho Arénába. Csapatunk a 2. helyről várta a találkozót és győzelem esetén legalább ideiglenesen az élre állhatott.

Marko Nikolics vezetőedző ezúttal nem számíthatott az eltiltott Danko Lazovics-Juhász Roland párosra, így Fiola Attila középhátvédként kapott szerepet. Marko Scsepovics és Huszti Szabolcs a kispadra került, Kovács István és Varga József viszont kezdett. A Haladás részéről Bosnjak Predrag eltiltott volt (Németh Milán kezdett a helyén), Myke Ramos, Tóth Máté és Michael Rabusic pedig sérültek.

Mi indítottuk útjára a labdát és már az elején komoly rohamokba kezdtünk: Kovács István játszott össze Stefannal, aki középre adott, de Anel Hadzic elől tisztázni tudtak a védők. Nem sokkal később Kovács szabadrúgását Stopira elől tudták elfejelni.

A 6. percben Nego beadása ment el Stefan Scsepovics fölött kevéssel, majd a 9. minutumban Schimmer veszélyes labdáját Nego tudta kicsúsztatni. A 14. percben Kiss Tamás becsúszását "díjazta" sárga lappal Kassai Viktor játékvezető, három perccel később pedig Stefan tört be a büntetőterületre jobbról, majd ballal lőtt, de elakadt a védőkben.

A 19. percben szerezte meg a vezetést csapatunk. Stopira gyönyörűen pörgetett a hosszú kapufához, ahol Nikolov közelről a kapuba lőtt (1-0).

A 23. percben Kovács István szögletét Vinícius bólintotta fölé kevéssel. A 25. percben Nikolov- Hadzic-Stefan összjáték végén a ziccerben kilépő Negót szöktette volna szerb támadónk, de jobbhátvédünk már éppen lesre futott. Az esetet követően Király Gábor reklamálásért kapott sárgát.

A 27. percben Stefan Scsepovics tört be balról a tizenhatosra, befelé húzott és jobbal lőtt, de Király magabiztosan hárított. Négy minutummal ezután megint mi veszélyeztettünk, Varga József 23 méteres lökete kerülte el a kaput.

A 32. percben Fiola Attila csúszott be Kovács Lórántnak, ez is sárgát ért. A 37. percben Nikolov 23 méteres lövése szállt el keresztben. A 40. percben gyönyörű támadás végén kerültünk óriási ziccerbe: Hadzic indította a jobb oldalt Stefant, aki a tizenhatos oldalvonaláról tökéletesen adott be az érkező Pátkainak, akinek nem sikerült a kapuba passzolnia.

Az első játékrészben más említésre méltó esemény már nem történt, 1-0-val vonultak félidőre a felek.

A második félidő 6. percben Rácz rángatta hosszan a meglépni készülő Negót és végül földre vitte, sárgát kapott. Az 53. percben a felső lécen csattant a játékszer: Vinícius bólintott erősen a kapufára egy szöglet után. Az ellentámadást Kovács állította meg, Rácznak csúszott oda és ő is sárga lapot kapott.

Az 54. percben Kovács lövését blokkolták, majd Grumic bombája vágódott vissza a pályára a reklámtáblákról. Ezután Rácz hagyta el a játékteret, Németh Márió érkezett. Az 58. percben Kovács Lóránt rántotta vissza az őt esernyőcsellel átverő Hadzicot, ezért is villant a sárga.

A 61. percben gyönyörű góllal növeltük előnyünket: Varga a félpálya környékéről hosszan, magasan emelt a tizenhatosra befutó Nego elé. Francia játékosunk levette, majd könnyedén a hosszúba gurított (2-0).

A 64. percben Schimmer sérülés miatt jött le, Polgár Kristóf állt be. A csere után Kovácsik kezéből csúszott ki egy beadás, de védelmünk tisztázni tudott a kapu elől. A kontrából Hadzic került helyzetbe, 15 méter távolságról tüzelt, Király óriási védéssel tolta szögletre a labdát.

Három perccel később Halmosi is sántítva hagyta el a játékteret, Pinte kapott lehetőséget. A 68. percben Nikolov csavart középre, Stefan Scsepovics berobbant és visszalőtt volna a rövidre, de Király lábában elakadt.

A 70. percben Kovács Lóránt indulhatott zuhanyozni, miután hátulról rácsúszott Anel Hadzic bokájára, amiért Kassai Viktor felmutatta neki a második sárgát, majd a pirosat. A 73. minutumban szépségdíjas akció végén Stefan lőtt a kapuba, de Varga passza után Stopira már lesen volt. Másodpercekkel később Nego egy labdaszerzés és csel után belépett a tizenhatosra, befelé húzott, majd ballal, 13 méterről lőtt, de mellécsorgott a labda.

A 76. percben cserélt először Marko Nikolics vezetőedzőnk: Stefan helyére öccse, Marko Scsepovics jött. A 79. minutumban került először nagy helyzetbe a vendégcsapat: Kiss Tamás csapott le egy labdára és vezethette rá Kovácsikra, de kapusunk bravúrral védett.

A 82. percben újabb szemrevaló támadás akadt el les miatt: Nikolov tartózkodott a védők mögött Hadzic passza után. A 84. percben Marko Scsepovics próbálkozott 20 méterről, egy védő lábáról pattant mellé.

A 86. percben zártuk le végképp az összecsapást: Nego kapott labdát jobb oldalon Vargától, egyből középre tette, Pátkai pedig érkezett és közelről nem hibázott (3-0).

A gól után Stopira jött le, Tamás Krisztián állt be a hajrára. A következő megszakításnál Vinícius is lejött - a csapatkapitányi karszalag Kovács Istvánra került -, Tóth Bence is lehetőséget kapott.

Az egyperces ráadás már nem hozott változást, így csapatunk 3-0-s sikert aratott a Haladás ellen, és ideiglenesen az élre álltunk (mint az 21.20-kor kiderült, a Ferencváros 1-1-s döntetlent játszott a Vasassal, így ténylegesen is). A következő fordulóban a Vasashoz látogatunk.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek