Lengyel játékvezető fújja az esti meccsünket

A 30 éves Tomasz Musiałt tartják az egyik legtehetségesebb lengyel játékvezetőnek. Újpesten is lengyel játékvezetői hármas fog közreműködni.

Az MLSZ tájékoztatása szerint a szerda esti, Kaposvár elleni bajnokinkat a lengyel Tomasz Musiał fogja vezetni. Segítői szintén lengyelek lesznek, Sebastian Mucha és Jakub Slusarszki személyében. Az MLSZ-től azt is megtudtuk, hogy a Lengyel Labdarúgó Szövetség ajánlotta fel az MLSZ-nek, hogy küldenek két játékvezetői hármast Magyarországra, hogy közreműködjenek a 28. fordulóban, mi pedig cserébe a hétvégén küldünk Lengyelországba két magyar bírót valamint asszisztenseket.

Tomasz Musiał 1981. február 19-én született Krakkóban. Rutinos játékvezetőnek számít hazájában. Érdekesség, hogy legutóbb május 7-én, szombaton vezetett bajnoki mérkőzést. A Lech Poznań - Górnik Zabrze találkozón fújta a sípot, a hazaiak 2-0-ra nyertek, az első gólt pedig a korábbi zalaegerszegi közönségkedvenc Artjoms Rudnevs szerezte. Ebben a bajnoki szezonban eddig 15 lengyel első osztályú mérkőzést vezetett Musiał, akit hazájában az egyik legtehetségesebb játékvezetőnek tartanak.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek