Lehet, hogy csak két napot kell várnunk

Rohamléptekkel dübörög a Monicomp Liga, még két teljes nap sincs a 27. forduló befejezése, és a 28. forduló nyitómérkőzése között.

A 28. forduló műsora

Május 10., kedd
17.30: Szolnoki MÁV - DVSC-TEVA
18.00: BFC Siófok - Paksi FC
18.00: Vasas-Híd - Lombard Pápa
20.00: Ferencváros - ZTE FC

Május 11. szerda
17.30: Újpest FC - KTE-Ereco
19.00: Videoton FC - Kaposvár
20.00: MTK - Sz. Haladás
20.00: Győri ETO - Bp. Honvéd

Ismét Vidi-Kaposvár jön, ezúttal a Monicomp ligában

A nyolc mérkőzést „igazságos” elosztásban írta ki az MLSZ, négy meccsre kerül majd sor kedden, négyre pedig szerdán. Kell-e mondani, számunkra a bajnoki aranyért folyó csata a legizgalmasabb.

Fogynak a vetélytársak, egyre kevesebb „matematikára” van szükség, különösen azután, hogy a listavezetőn kívül már csak a nyolcpontos hátrányban levő Paksi FC szerezheti meg a bajnoki címet.

Kis Károly csapata több mint 24 órával előttünk, kedden koraeste játszik, Siófokon. Ha nem nyer a Paksi FC – tehát vereséget szenved vagy remizik –, a Videoton FC bajnokként lép pályára szerdán a Kaposvárt fogadva. (Ha viszont a Siófok győz, a kék-fehérek pesti meccsétől függetlenül kiejti az MTK-t.)

Abban az esetben, ha a továbbra is főként a nemzetközi kupaszereplés lehetőségéért harcoló Paks győzni tud Siófokon, a Vidi ismét csak akkor lehet a fordulóban bajnok, ha nyerni tud. Minden más variációnál, tovább várunk…

A kiesés kérdését érintettük már egy fél mondattal: a 28. fordulóban az NB II-be zuhanhat az MTK. Összesen 9 pontot lehet még ugye szerezni, a Siófok most néggyel megy, azaz a kék-fehéreknek akkor lesz reális esélye a bennmaradásra, ha csökkenteni tudják hátrányukat.

A nemzetközi kupa-helyekért harcoló csapatok közül a Zalaegerszeget „hatpontos” meccsen fogadó Ferencváros játszik csak otthon, a Paks (Siófokon), a Kaposvár (Székesfehérváron), a Debrecen (Szolnokon) a ZTE (az Üllői úton) idegenben lép pályára. Nem tisztünk tippelni, de a Paks és a Fradi a hét közepén nagyot léphet „Európa felé”.

További hírek