STEAUA BUCURESTI - VIDEOTON FC 0-1 (0-0)

Legyőztük a román rekordbajnokot

Végig óriási küzdelem volt a pályán, az első félidőben a románok veszélyeztettek többször, a második 45 perc azonban a miénk volt.

Telt ház előtt, remek hangulatban kezdődött csapatunk második ausztriai felkészülési mérkőzése, köszönhetően annak, hogy a környéken sok román és magyar állampolgár dolgozik, akik kilátogattak a mai találkozóra, de sok helyi is megnézte a két együttes kedd esti mérkőzését.

A Steaua kezdte jobban a mérkőzést, többet birtokolták a labdát, azonban igazán nagy gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Sok szögletet és szabadrúgást végezhettek el, de védőink rendre elhárították a veszélyt a kapunk előteréből. A túloldalon mi is pontrúgások után próbáltunk a román kapuba találni, de Gyurcsó és Tóth Balázs szabadrúgása is célt tévesztett.

Szünetben José Gomes az egész csapatot lecserélte, míg a románok edzője csupán egy helyen változtatott együttesén. A 60. perctől kezdve aztán folyamatosan cserélt a Steaua, ez azonban minket egyáltalán nem zavart. Ebben a játékrészben végig mi domináltunk, több ziccert is sikerült kialakítanunk a román kapu előterében. Főleg Lupeta volt veszélyes, fejjel és lábbal is. A 62. percben Paraiba harcolt ki egy szabadrúgást veszélyes helyről. A labda mögé Álvarez állt, aki parádésan tekert középre, Lupeta mindenkit megelőzve továbbította a játékszert a kapu irányába, a labda valószínűleg a hálóban kötött volna ki, de Caneira biztosra ment, és a gólvonal előtt még beleért a labdába, így végül az ő neve került gólszerzőként a jegyzőkönyvbe (0-1).

Öt perccel később Zsótér volt nagyon erőszakos, és sikerült is labdát szereznie a román 16-oson belül, ami végül Sándorhoz került, ő felnézett és Lupeta fejére "varázsolta" azt, támadónk pedig nem sokkal fejelt kapu mellé. A 77. percben ismét fejjel próbált gólt szerezni "Lupi", ám a Steaua ezúttal is megúszta az újabb gólt, akárcsak a 85. percben, amikor szintén a 19-es mezben futballozó játékosunk előtt adódott gólszerzési lehetőség, de a románok cserekapusa jó ütemben lépett ki kapujából, és sikerült védenie.

Összességében egy kiváló mérkőzést láthattunk, melyen csapatunk nem csak egyenrangú ellenfele volt a román rekordbajnoknak, de a második félidőben jobban is játszottunk és teljesen megérdemelten nyertünk ellenük.

Utolsó ausztriai edzőmeccsünket pénteken 18 órakor játsszuk a német másodosztályban szereplő Karlsruher ellen.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek