Karlsruher SC - Videoton FC 1-0 (0-0)

Egygólos vereség a Karlsruher SC ellen

A Vidi több helyzetet dolgozott ki ellenfelénél, a győztes gólt azonban a német együttes szerezte az utolsó ausztriai edzőmeccsünkön.

Utolsó ausztriai felkészülési mérkőzésünket a Bundesliga II-be idén feljutó Karlsruher SC ellen játszottuk. A meccs eredetileg 16 órakor kezdődött volna, azonban a német csapat kérésére 40 perccel korábban, 15:20-kor kezdődött el.

Az iramra és a küzdelemre nem lehetett panasz, nagyobb helyzet azonban sokáig egyik kapu előtt sem adódott. A németek elsősorban pontrúgásokból próbáltak veszélyeztetni. Tujvelnek azonban néhány beadáson kívül nem akadt komolyabb dolga. A félidő legnagyobb helyzetét a 39. percben láthattuk, amikor Schwertfeger beadását Hennings lőtte csúnyán kapu fölé 10 méterről.

A szünetben, ahogy azt a korábbi edzőmeccseken is megszokhattuk, az egész csapatot lecserélte José Gomes, csupán Tujvel maradt a kapuban. A második 45 percet egyértelműen a Vidi kezdte jobban. Lupeta az 52 percben hatalmas helyzetbe került, lövését azonban bravúrral hárítani tudta a Karlsruher SC kapusa, míg a kipattanóból Zsótér ismételt, de nem sikerült a hálóba találnia. Négy perccel később Kleinheisler került ügyesen helyzetbe, amelyet végül nem tudott ugyan gólra váltani, de továbbra is mi irányítottuk a játékot. A 69. percben aztán váratlanul vezetést szerzett a német együttes. Torghelle Sándor egykori düsseldorfi csapattársa, Schwertfeger tekert 14 méterről a csereként beálló Pajovics kapujába. A hátralévő időben is a Vidi birtokolta többet a labdát, de a német csapat rendkívül fegyelmezetten védekezett, így végül maradt az 1-0.

Együttesünk számára lassan befejeződik az ausztriai edzőtábor. Szombaton délelőtt még lesz egy edzés, majd délután Münchenből repülővel hazafelé indul a csapat.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek