Legyőztük a Ferencvárost a Puskás Ferenc Stadionban

Torghelle Sándor az első percben eldöntötte a mérkőzést.

Remek hangulatban, és nagyszerű időben kezdődött a 25. forduló rangadója. 10.000 néző - köztük körülbelül 800 Vidi-drukker - volt kíváncsi a helyszínen a találkozóra. A Puskás Ferenc Stadionban utoljára 2006-ban játszottunk bajnoki mérkőzést, akkor az aranyéremért harcoló Újpestet sikerült 3-1-re legyőznünk.

A mérkőzést nem túl sportszerűen vezette fel a helyi műsorközlő, ugyanis 30 perccel a kezdés előtt az alábbi felhívást intézte a Fradi-szurkolók felé: "Mielőtt a fehérvári drukkerek jól éreznék magukat, tanítsuk meg őket ötig számolni". A kezdő sípszó után aztán frappáns válasz érkezett a csapattól: Kovács remekül fordult le az emberéről, kapu felé iramodott, majd nagyszerűen ugratta ki Torghelle Sándort, aki az első perc végén megszerezte a vezetést (0-1). A 12. percben Besic távoli kapáslövését kellett Bozsovicsnak nagy bravúrral védenie. Egy perccel később Aborah fejelt három méterről kapu mellé egy szögletet követően. Gyakorolhatták egyébként a ferencvárosi játékosok a sarokrúgásokat, 20 perc alatt fél tucatnál jártak, és bizony volt közöttük egy-két igazán veszélyes is. A 33. percben Böde iramodott meg a labdával, Bozsovics azonban szenzációs ütemben szaladt ki a 16-oson kívülre, és becsúszva szerelte a ferencvárosi támadót. A 40. percben ismét Böde egyenlíthetett volna, de ajtó-ablak helyzetben csúnyán kapu fölé lőtt.

A második félidőben nem bírt akkora nyomást csapatunkra helyezni a Ferencváros, mint tette azt az első 45 percben. Sokáig egyik kapu sem forgott veszélyben, a pályán viszont minden egyes labdáért hatalmas küzdelem zajlott. Védelmünk az egész mérkőzésen nagyszerűen helytállt!
A 74. percben Kovács passzolt vissza Gyurcsónak, aki a 16-oson belülről kapásból kapu fölé lőtt. A 77. percben - két perccel azután, hogy pályára lépett - 15 méterről óriási lövést eresztett meg Nikolics, Jova hatalmas bravúrral védett. Az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve támadott a Fradi, így benne volt, hogy egy gyors kontratámadás végén újabb gólt szerzünk. A 91. percben Stopira végleg eldönthette volna a meccset. Kovács egy 70 méteres sprint után passzolt zöld-foki-szigeteki játékosunknak, aki 13 méterről óriási ziccert rontott. A 93. percben Jenner sportszerűtlenül szabálytalankodott Paraibaval, amiért Kassai azonnal piros lapot mutatott fel a hazai játékosnak.

Néhány nappal azután, hogy a Ligakupa döntőjében, Székesfehérváron nagyarányú győzelmet aratott a Fradi, sikerült nemes bosszút állnunk rajtuk, hiszen ideiglenes otthonukban győztük le őket a bajnokságban!

Ne felejtse el, hogy még licitálhat a győztes gól szerzőjének, Torghelle Sándornak a melegítőjére, melyben a Ligakupa-döntőn szaladt ki a pályára!

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: Kupeczik Krisztián

További hírek