Felemás élményeink vannak a Puskás Ferenc Stadionról

2006-ban közel 13.000 néző előtt 3-1-re nyertünk az aranyéremért küzdő Újpest ellen, öt évvel később viszont elveszítettük ott a Magyar Kupa döntőjét a Kecskemét ellen.

2006. június 3-án, a bajnokság utolsó fordulójában rendezték meg az Újpest - Vidi bajnokit. A fővárosi lila-fehérek arra készültek, hogy 1998 után, ismét megnyerjék az NB I-et. Érdekesség, hogy 1998-ban éppen Székesfehérváron - a később csapatunkat is irányító Várhidi Péter vezetésével - lettek bajnokok az újpestiek. Óriási várakozás előzte meg a 2006-os bajnokinkat, melyet a Puskás Ferenc Stadionban rendeztek meg, ahol közel 13.000 néző előtt léptünk pályára. Fiesztára készültek az újpestiek, azonban olyan eredményt sikerült elérnünk akkor, amelyre csak nagyon kevesen gondoltak a találkozó előtt. Elevenítse fel a mérkőzés legfontosabb eseményeit az alábbi videónkon!


Öt évvel később ismét a Puskás Ferenc Stadionba látogattunk, méghozzá a Magyar Kupa döntőjére. Ellenfelünk a Kecskeméti TE volt, és hatalmas csatában 3-2-re nyerni tudott a Tomiszlav Szivics vezette alföldi csapat.


Most vasárnap ismét a Puskás Ferenc Stadionb ad otthont egy bajnoki mérkőzésünknek, ugyanis a Ferencváros ideiglenesen itt játssza hazai mérkőzéseit. Az Európa ligás helyezések szempontjából kiemelten fontos mérkőzés lesz ez. Bízunk benne, hogy csapatunknak sikerül megismételnie a 2006-os bravúrt, és hét év után ismét győztesen távozunk a Puskás Ferenc Stadionból.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: telesport.hu

További hírek