Lázár Pál egyik álma valóra vált

Egervári Sándor kiválasztási elve a hazai futballistáknak kedvez.

- Triviális kérdés, de mégis felteszem: hogyan fogadtad a hírt, hogy bekerültél az A-válogatott keretébe?

+ Dr. Mezey Györgytől hallottam erről elsőként, aki gratulált nekem. Természetesen a családtagjaimmal osztottam meg először a jó hírt, akik nagyon örültek és büszkék rám, főleg édesapám, aki mindig drukkolt azért, hogy egyszer sikerüljön ezt az álmomat megvalósítani. Lehet, hogy nem kapok majd lehetőséget a mérkőzéseken, de úgy vagyok vele, hogy már keretbe kerülni sem kis szó. Sok futballista nem mondhatja el magáról, hogy beválasztották a legjobbak közé. Ennél többet azonban most nem foglalkozom a dologgal. Amikor a hír megérkezett, még előttünk volt a Fradi meccs, most pedig a legnagyobb riválisunk, a Debrecen ellen készülünk. Ezek legalább annyira fontosak számomra, mint a válogatott.

- A szélső védő, úgy tűnik kritikus poszt a nemzeti tizenegyben…

+ Ne kérdezd az okát, nem tudom megmondani miért. Nyilván részben én is ennek köszönhetem a meghívómat. Persze Egervári Sándor ismer, dolgoztam már vele, látott játszani az U21-es válogatottban is, no meg számos bajnokin, hiszen szinte minden meccsünkön ott van, de minden bizonnyal más mérkőzésekre is kijár. Így jól ismeri a válogatottban szóba jöhető, itthon játszó futballistákat. Alapjában véve egyet tudok érteni a szövetségi kapitány válogatási elvével. Elődje, Ervin Koeman a külföldön játszó magyarokat részesítette előnyben, holott őket sem látta igazán sokszor játszani. Ugyanakkor azt gondolom, a honi bajnokságban rendszeresen játszani és bizonyítani még mindig többet ér, mint – tisztelet a kivételnek - egy külföldi csapat kispadján ülni, vagy csak kevés játéklehetőséghez jutni. Ami engem illet, ha pályára léphetek valamelyik EB-selejtezőn, minden tőlem telhetőt megteszek a jó szereplés érdekében. De ez magától értetődő.

- Ahogy említetted, addig van még vasárnap, egy DVSC elleni bajnoki. Mire számítasz?

+ Nagyban befolyásolhatja a debreceniek játékát, hogy a csütörtöki EL-visszavágó mennyit vesz ki majd belőlük, illetve, hogy Herczeg András mennyi friss játékost tud mozgósítani. Részünkről ezúttal sem lehet kérdés, hogy a három pontért utazunk Debrecenbe.

További hírek