A válogatott ma elemezte a svéd csapat játékát

Elek, Lipták és Lázár is úgy érzi, meglepetést okozhatunk a svédeknek.

Tegnap délelőtt mintegy 60 perces, de igen pörgős edzést vezényelt nekünk Egervári Sándor”, mondta el honlapunknak Lipták Zoltán. „Délután pedig elsősorban a pontrúgásokat és a támadásépítést gyakoroltuk. Kicsit fáradtabbnak éreztük magunkat a többieknél, akik pénteken, illetve szombaton játszottak bajnokit. A mi szervezetünk arra állt rá, hogy a mérkőzés harmadnapja mindig a pihenő. Ám gond egy szál se, péntekre tökéletes formába lendülünk ismét.”
A keddi napot közös, budapesti vacsora zárta, majd ma délelőtt videós elemzéssel folytatódott a program, amelyen válogattunk a svédek legutóbbi mérkőzését tekintette meg. Elek Ákos szerint a sokat emlegetett Ibrahimovic mellett a középpályán játszó Källströmre is nagyon oda kell figyelni. „Ismert dolog, hogy a papírforma a svédek győzelmét jelzi, ám nem titkoljuk, hogy megpróbálunk meglepetést szerezni nekik. Erre van is némi esélyünk, ha abból indulok ki, hogy az angol csapat, amely ellen legutóbb barátságos mérkőzésen léptünk pályára, jobb, mint a svéd, s a Wembelyben sem játszottunk alárendelt szerepet. Magyarán az ott mutatott teljesítményünk szerintem reményekre adhat okot. Amennyiben maradéktalanul végrehajtjuk a szövetségi kapitány utasításait, s végig koncentrálunk, meg is lehet a meglepetés. Teszem hozzá, kiegyeznék egy döntetlennel is, de mint tudjuk, döntetlenre nem lehet játszani”, latolgatta a pénteki mérkőzés esélyeit Elek Ákos, amellyel két társa is egyetértett. Hogy pontosan milyen egyéni feladatokat kapnak majd a játékosok az EB-selejtezőn, még nem tudni, de amennyiben Lipták pályára lép, minden bizonnyal fontos szerep jut neki Ibrahimovic semlegesítésében. „Persze, hogy megfordult a fejemben, kivel kerülhetek szembe pénteken. Nyilván én is meghajlok a szerb származású svéd csatár előtt, de csak addig, amíg fel nem hangzik a kezdőrúgást jelző sípszó. Attól kezdve csak a feladat a fontos”, tette hozzá Lipi, aki ezúttal is Elekkel alszik egy szobában Telkiben. Lázár Pál viszont úgy döntött, egyágyas szobában szeretne pihenni. „Lehetőségünk volt választani, hogy egyedül, vagy valaki mással lakunk együtt az összetartás alatt. Én azért választottam az előbbit, mert csak akkor tudok nyugodtan pihenni, ha teljes sötétség és csend van körülöttem. Viszont ha a társam tovább marad fent, tévét néz, vagy olvas, az engem zavar”, mondta a játékos, aki először tagja a nagyválogatott keretének. „Voltam már Telkiben máskor is, a körülmények nem újak tehát. Meg kell állapítsam viszont, hogy a felnőttek, ha lehet, még profibban ki vannak szolgálva itt, az ember így még inkább érzi, hogy az ország legjobbjai készülnek együtt.

A program Telkiben délután 17.30 órakor újabb tréninggel folytatódik, a csapat holnap reggel utazik Svédországba, ahol a tervek szerint délután edzenek majd a Rasunda stadionban.

További hírek