TUDÓSÍTÁS

Kétgólos vereség a BATE otthonában, de van még esély továbbjutni

A fehérorosz együttes mindkét félidőben betalált egyszer, mi csak helyzetekig jutottunk. Az utolsó kör előtt a harmadik helyen állunk a csoportban.

Csütörtök este, magyar idő szerint 18.55-kor kezdődött a BATE - Vidi EL-csoportmeccs Bariszavban. A csapatokat rendkívüli hideg, mínusz 8 Celsius-fok, a körülményekhez képest jó pálya és mintegy 9000 szurkoló várta. A Vidit 30-an kísérték el Fehéroroszországba. Marko Nikolics ezúttal a Kovácsik - Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira - Nego, Hadzic, Pátkai - Huszti, Milanov - Scsepovics kezdőnek szavazott bizalmat.

Az első 10 percet nagyon megnyomták a házigazdák, Signevich, majd Ivanic is nagy helyzetbe került, de ezek kimaradtak, majd az első negyedóra végén mi is veszélyeztettünk, előbb Stopira fejese, majd Milanov cselei után kellett menteniük a BATE védőinek. Signevich a második helyzetét sajnos már nem rontotta el, egy szöglet után 7 méterről fejelt a bal alsóba (1-0).

A gól után visszaállt a hazai csapat, inkább kontrákra próbált játszani, az egyik végén Ivanic bombázott a kapunk fölé 20 méterről. A 40. percben Filipenko buktatta Milanovot 17 méterre a kaputól egy sárgáért, majd Huszti lőtte el a felugró sorfal alatt a labdát, Scherbitski nagyot védett. Szünetre 1-0-s BATE-vezetéssel mentek a csapatok.

A második félidőre egy helyen változtatott a hazai együttes, mi nem cseréltünk. Ígéretes helyzetből végezhetett el Huszti szabadrúgást pár perc játék után, de a sorfalról visszajött a lövése. A másik oldalon Ivanic és Signevich próbálkoztak, de minkettőt blokkoltuk. A 71. percben közel jártunk a gólhoz, Milanov szöglete alig ment kapu mellé egy védő fejéről. 10 perccel később Scsepovics mehetett ziccerben, de az asszisztens lest jelzett. A BATE végig várt a megfelelő helyzetre és a 85. percben ez el is jött, Mirko Ivanic 14 méterről a rövidbe bombázott egy kontra végén (2-0).

A 3 perces ráadásban sem változott az eredmény, így a BATE 2-0-ra legyőzte csapatunkat és fellépett a második helyre, mi pedig a harmadik pozícióból várjuk az utolsó játéknapot, amikor a Chelsea-t fogadjuk Budapesten. A BATE akkor a PAOK-hoz látogat. Az utolsó csoportmeccsen jobb eredményt kell elérnünk, mint a fehérorosz együttes, akkor juthatunk tovább. Tehát ha a BATE ikszel, nekünk nyernünk kell, ha a BATE kikap, nekünk elég a döntetlen. Ha nem szerzünk pontot, biztosan nincs meg a továbbjutás.

Szerző: Molvidi.hu

Fotó: molvidi.hu

További hírek