Kétgólos győzelemmel zárta a Vidi a benidormi edzőtábort

Az első félidőben Kovács, a másodikban Stopira volt eredményes a Wuppertaler SV elleni felkészülési mérkőzésen.

Az első spanyolországi edzőtábor utolsó teljes napján csapatunk a német Regionalliga nyugati csoportjában szereplő Wuppertaler SV ellen lépett pályára. A kezdőcsapatot ezúttal a Tujvel - Nego, Juhász, Fiola, Stopira – Anel Hadzic - Pátkai, Nikolov - Kovács - Lazovics, Scsepovics tizenegy alkotta.

Két kaput elkerülő lövéssel kezdődött a találkozó, a németek részéről az ötödik percben a korábban a Bundesligában is bemutatkozó Gaetano, a 10. percben Kovács István veszélyeztetett, de egyik kapusnak sem kellett védenie. Hat perccel később Lazovics végzett el gyorsan egy szabadrúgást, de Anel Hadzic lövése után szögletre pattant a labda. A 19. percben Hagemann bal oldali beadása Gaetanót találta üresen, de a támadó kapu fölé lőtt. Három perccel később megszereztük a vezetést – Loic Nego remek centerezését Kovács István lőtte közelről a hálóba (1-0).

A gól után is nálunk volt az irányítás: a 25. percben Nikolov helyzeténél mentett nagyot Heidemann, majd egy perccel később szép összjáték után Lazovics próbálkozhatott. Félórája ment a meccs, amikor ismét egy Nego-Kovács összjátékot láthattunk a pályán, Topal azonban ezúttal megmentette a góltól a német csapatot. Tíz perccel később Lazovics-Pátkai-Lazovics volt a labda útja, szerb támadónk azonban nagy helyzetben kapu mellé lőtt. A félidő vége előtt még Pátkai fejese után izgulhatott a helyszínen jelenlévő tíz német szurkoló, de csak az oldalháló rezgett, egygólos Vidi-előnnyel ért véget az első játékrész.

Részünkről csere nélkül folytatódott a találkozó, de a Wuppertaler is csak egyet változtatott a szünetben. A második negyvenöt perc első helyzetére hét percig kellett várni, amikor Scsepovics húzott le az alapvonalra, Lazovicshoz játszott, de a védők tisztázni tudtak. A 60. percben Scsepovics lövését még blokkolták a németek, de a visszapattanó labda szerb támadónkhoz, majd Stopirához került, balhátvédünk pedig szép találattal duplázta meg góljaink számát (2-0).

Tíz perccel később - hosszabb kihagyást követően - ismét pályára lépett Vinícius – válogatott hátvédünk még tavaly, a Magyarország-Costa Rica találkozón sérült meg, de a német csapat ellen húsz percre már újra ott lehetett a csapatban. A 72. percben a Wuppertaler egyik cserejátékosa, Saric lőtt 16 méterről, de néhány centit tévedett. Hét perccel később újra a kékek hetese veszélyeztetett, de Tujvel a helyén volt, majd Mross pillanatai következtek, aki Lazovics szabadrúgását és Stopira ismétlését is hárította. A meccs végén a hajrára beálló Alabas került helyzetbe, de Tujvel ezt a lövést is hárítani tudta, majd Elvir Hadzic próbálkozását fogta a német kapus, így 2-0-ra nyertünk a hétfői felkészülési találkozón.

A csapat kedden hazautazik, de a játékosok szombaton már újra útra kelnek, hiszen február 3. és 13 között ismét Spanyolországban készül majd a keret a tavaszi idényre.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek