TUDÓSÍTÁS

Kétgólos győzelem a Balzan elleni első EL-meccsen

Scsepovics és Lazovics találataival nyertünk, előbbi kihagyott egy büntetőt is. 

Az Európa Liga első selejtezőkörének első mérkőzésén a máltai Balzan FC-t láttuk vendégül Felcsúton. 

A találkozó első perceiben bár többet volt nálunk a labda, nagy helyzetet nem sikerült kialakítanunk. Negyedóra elteltével jegyezhettük fel az első lehetőséget, Nego labdaszerzését követően Scsepovics ugratta ki szépen Bódit, aki egy csel után közelről lőhetett kapura, de az utolsó pillanatban szerelni tudták. A 27. percben Lazovics beadását az egyik máltai védő a saját kapujára fejelte, Janjusevic hatalmas bravúrral védett. 10 perccel később Suljic passzolt a bal szélről Stopirának, aki 7 méterről, éles szögből bombázott kapu fölé. 

Szünetben egyik csapat sem cserélt. A 48. percben Paul Fenech, az 55. percben Kaljevic lőtt a kapunk mellé. Pár pillanattal később Ryan Fenech szabadrúgását hatástalanította Kovácsik. A 63. percben Bódi életerős lövése túljutott már a máltai kapuson, de a gólvonal elől tisztázni tudott az egyik vendég védő. 2 perc múlva Stopira beadását Scsepovics fejelte alig kapu mellé. Géresi a 72. percben egymás után kétszer is célba vette a Balzan kapuját, a második volt igazán veszélyes, de védett Janjusevic. A 73. percben Lazovics ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Scsepovics a keresztlécre lőtte, ahonnan a labda a gólvonalra, majd kifelé pattant, így maradt a 0-0. A 78. percben Effiong került helyzetbe, 16 méterről a jobb sarkot célozta meg, Kovácsik védett. A 79. percben végre megtört a jég: remek támadás végén Géresi sarokkal adott álompasszt Scsepovicsnak, aki 10 méterről, kissé éles szögből szépen tekert a bal alsóba (1-0)! Ez volt a Vidi 150. gólja nemzetközi tétmeccsen.

A meccs végén egyre inkább nyomtunk a vendégek próbálták további kapott gól nélkül lehozni a találkozót, szerencsére nem sikerült nekik. A 91. percben még megúszták, amikor Géresi passza után Scsepovics rosszul találta el a labdát egy méterre a kaputól, a 94. percben azonban már nem. Nego beadását Hadzic fejelte kapura, Janjusevic hatalmasat védett, de a kipattanót Lazovics belőtte (2-0)!

Kétgólos előnnyel várhatjuk a július 4-én, 17.45-kor kezdődő visszavágót.

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek