Kastrati mesterhármasával nyertünk a Budafoki MTE ellen

Csapatunk a Budafoki MTE ellen játszott felkészülési mérkőzést pénteken kora délután Székesfehérváron.

A Vidinél a válogatott szünetben sem állt le a munka, a nemzeti csapatokba meghívót nem kapó játékosok egész héten keményen edzettek, pénteken délután pedig felkészülési mérkőzést játszottak az NB II-es bajnokságban a 17. helyen álló Budafoki MTE ellen. Az ellenfél csapatában több egykori fehérvári játékos is szerepelt, a kapuban Gundel-Takács Bence állt, a csatársorban ott volt Tischler Patrik, míg a cserepadon Margitics Andor várt arra, hogy Mátyus János vezetőedző pályára küldje őt. Michael Boris ezúttal a Kovács - Schön, Makarenko, Kastrati, Sabanov, Szendrei, Pinto, Dárdai, Bese, Heister, Hangya tizenegynek szavazott bizalmat a kezdőben. 

Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, azonban Heister becsúszva nagyot mentett a kapunk előterében. Az 5. percben egy gyors kontra végén Dárdai adott középre, Kastrati pedig 10 méterről nagyon szépen lőtt a jobb felső sarokba (1-0). Öt perccel később Szendrei harcolt ki egy 11-est, melyet Kastrati magabiztosan váltott gólra (2-0). A 22. percben Tischler megsérült, helyére György állt be. 

A 24. és a 30. percben is nagy védést kellett Gundel-Takácsnak bemutatnia, először Schön 18 méterről, majd Heister 25 méterről vette célba a budafoki kaput. A 32. percben Horváth beadását Kovács fejelte közelről kapura, kapusunk azonban szépen védett.

Szünetben többet is cserélt Michael Boris vezetőedző, Kovács helyére Rockov, Dárdai helyére Bumba, Szendrei helyére Funsho, Pinto helyére pedig Houri érkezett. A sérüléséből felépülő francia középpályásunk a 62. percben szép labdával ugratta ki Kastratit, aki aztán közelről ismét bevette a budafoki kaput, mesterhármas! (3-0). A 66. minutumban egy szöglet után Oláh fejelt 10 méterről a kapunkba (3-1).

Három perccel később ismét Oláh veszélyeztetett, 17 méteres lövését Rockov védte. Öt perccel a vége előtt Soltész vette célba 20 méterről a jobb felsőt, Rockov óriásit védett, majd a túloldalon Schön lőtt alig kapu fölé 14 méterről. Még az utolsó percben is volt gólhelyzetünk, de Lednev lövését bravúrral védte a vendégek kapusa, így végül maradt a 3-1. 

A Vidi legközelebb jövő héten vasárnap este Felcsúton lép pályára a PAFC ellen az OTP Bank Ligában.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek