KÖLCSÖNJÁTÉKOSOK

Jól szerepelnek a Vidi fiatal kölcsönjátékosai

Babos Bence első NB II-es gólja három pontot ért az Ajkának, Dala Martinnal a kezdőben pedig még veretlen a Nyíregyháza. 

A Vidi két fiatal kölcsönjátékosa, Dala Martin és Babos Bence október végén egymás ellen játszottak az NB II-ben, akkor azt a párharcot kapusunk kölcsöncsapata, a Nyíregyháza nyerte meg 2-1-re, egy héttel később azonban Babos Bence is örülhetett, hiszen az ő góljával nyert 1-0-ra az Ajka a Tiszakécske ellen.

"Nagyon jól érzem magam Ajkán, a csapatot jó játékosok alkotják és gyorsan sikerült beilleszkednem. Sajnos a szezon eleje nem indult jól számunkra, jelenleg kieső helyen állunk, ugyanakkor a legtöbb alkalommal csupán egy góllal kaptunk ki, sokszor a szerencse sem a mi oldalunkra állt. Az biztos, hogy az NB II-ben nagyon sokat tudtam eddig is fejlődni, és biztos vagyok abban, hogy tavasszal is tovább fogok fejlődni. Fizikálisan és taktikailag is erősebb az NB II, mint az NB III, ahol tavaly futballoztam, az iramot pedig össze sem lehet hasonlítani. Nagyon boldog vagyok, hogy november elején a Tiszakécske elleni bajnokin sikerült megszereznem az első NB II-es gólomat, amely rögtön három pontot ért nekünk, hiszen azzal a találattal nyertünk 1-0-ra. Az elsődleges célom most az, hogy az Ajkával minél jobban szerepeljünk a bajnokságban és góllal, gólpasszokkal tudjam a csapatot segíteni. Nyilván motivál az is, hogy kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtsak, hiszen a Vidi kölcsönjátékosaként a teljesítményemet nyomon követik a Sóstón is, és ha rendszeresen jól játszom, akkor nyáron jó esélyem lehet arra, hogy visszahívjon a fehérvári együttes. Természetesen nyomon követem a Vidi szereplését is és nagyon örülök annak, hogy az utóbbi időszakban jól megy a csapatnak" - nyilatkozta honlapunknak Babos Bence.

"Az előző idényben a Nyíregyháza nem a nevéhez méltóan szerepelt az NB II-ben, csak osztályozón sikerült kiharcolnia a bennmaradást. A nyári átigazolási időszakban már kirajzolódott nagyjából az, hogy idén egészen más célokért küzdhet a klub. Nem csak a játékosok nagy része, de a szakmai stáb is kicserélődött, ez pedig döntően befolyásolta a döntésemet, hogy a Nyíregyháza ajánlatát fogadjam el, hiszen nyáron több NB II-es klub is szívesen kölcsönvett volna. Korábban a Vidi NB III-as csapatánál már dolgoztam együtt Tímár Krisztiánnal és Szalai Tamással is és az ő nevük számomra garancia volt a minőségi munkára. Biztam a jó szereplésben, de megmondom őszintén, az eddigi teljesítményünk minden várakozásomat felülmúlta. Nagyon jó csapat alakult ki Nyíregyházán és mivel jöttek az eredmények is, így az önbizalmunk is rendben van. Nagy a harc a csapatba kerülésért, nekem is minden játékpercért keményen meg kell küzdenem, de fontos a jó versenyszellem. Hárman vagyunk kapusok, Fejér Béla rutinos hálóőr, ő játszott eddig a legtöbbet, Bese Balázs is idősebb nálam, én pedig a legfiatalabb kapusként eddig négy bajnokin kaptam lehetőséget, ebből háromszor nyertünk, egyszer pedig döntetlent játszottunk. Nyilván szeretnék minél többet játszani, de a legfontosabb az, hogy a csapat jól szerepeljen. Jelenleg jól állunk a tabellán, de hosszú még a bajnokság, úgyhogy egyelőre nem is beszélünk arról, hogy mennyire reális számunkra az NB I-be való feljutás, tesszük a dolgunkat hétről hétre" - nyilatkozta honlapunknak Dala Martin.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek