NŐI FUTBALL

Jánosi Ninettát és Szabó Bernadettet meghívták a női U19-es válogatott elitkörös selejtezőire is

Tehetségeink április 3. és április 9. között Írország, Spanyolország és Szerbia legjobbjai ellen bizonyíthatnak. Felnőtt női NB II-es csapatunk 6-0-ra győzött a hétvégén.

A MOL Vidi FC női szakágának két U19-es játékosát, Jánosi Ninettát és Szabó Bernadettet Turtóczky Sándor szövetségi edző februárban meghívta a női U19-es válogatottba.

Labdarúgóink Törökországban több felkészülési mérkőzésen léptek pályára, teljesítményükkel pedig meggyőzték a szakembert, hogy a 2019-es női U19-es Európa-bajnokság selejtezőinek elitkörére is meghívót küldjön nekik.

Turtóczky Sándor az mlsz.hu-nak adott interjújában elismerősen nyilatkozott a MOL Vidi FC-nél zajló szakmai munkáról.

"A feljutásért harcol a fehérvári csapat, jó szakmai munkával neveli játékosait, akik felveszik a versenyt NB I-es társaikkal. Többet számít, hogy egyre nyerik a meccseiket a második vonalban, mintha bár feljebb szerepelnének, de sikerélmény nélkül tennék" - fogalmazott a szövetségi edző.

A tavaly ősszel a selejtezők első szakaszában Macedónia és Moldova előtt végző magyar csapat tehát két Vidi-játékossal, Jánosi Ninettával és Szabó Bernadettel a soraiban vág neki az elitkörnek, ahol Spanyolország, Írország és Szerbia fiataljaival csap majd össze április 3. és 9. között. A kvartett győztese kvalifikál az Eb-re.

NB II

A MOL Vidi FC felnőtt női csapata a legutóbbi hétvégén is győzelmet aratott az NB II Nyugati csoportjában, méghozzá 6-0-ra verték meg a Pápai ELC-Nyárád csapatát. A találkozóról Róth Magdolna női szakági koordinátor nyilatkozott.

"Magabiztos győzelmet arattunk a Pápa csapata fölött, jól játszottunk. Az edzői stáb viszont látta a pályán a hét közben elmondottakat. Újabb lépéssel közelebb kerültünk az első helyhez, legközelebb pedig szombaton lépünk pályára, amikor Nagykanizsára, a 7. Ziccer NLSE-hez látogatunk" - nyilatkozta Róth Magdolna.

Szerző: Guber Péter

Fotó: molvidi.hu

További hírek