Így látták az edzők a Haladás - Videoton kupamérkőzést

Mindkét edző szép egyéni teljesítményeket látott a mai visszvágón: dr. Mezey a gólokkal elégedett, míg Aczél a fiatal játékosaival.

dr. Mezey György: „Előzetesen két célt fogalmaztam meg ezzel a kupamérkőzéssel kapcsolatban: jussunk tovább, illetve azok, akik általában kevesebb játéklehetőséghez jutnak, játsszanak ma és szerezzenek ritmust. Mind a kettőt sikerült megvalósítanunk Szombathelyen. A győzelem, illetve az a tény, hogy akár nagyobb gólkülönbséget is kivívhattunk volna, jelen esetben másodlagos kérdés. Az viszont nem, hogy Lencse és Nikolics pazar gólt rúgott. Elégedett vagyok az egyéni teljesítményekkel is. A csúszós, mély talajon azt nem várhattam, hogy brillírozzanak a játékosok, azt viszont igen, hogy erőből futballozzanak, és maximális teljesítményt nyújtsanak. Ezt meg is tették, úgyhogy ilyen szempontból dicséret illeti őket.”

Aczél Zoltán: „A két mérkőzés alapján, nagy gólaránnyal, megérdemelten jutott tovább a Videoton, gratulálok nekik! Mi az első, még tavaly lejátszott találkozót nagyon elrontottuk, így nem is lehetett kétséges a továbbjutás sorsa. Viszont nagyon büszke vagyok arra a fiatal csapatra, amely ma pályára lépett, s amelyet főként U18-as és U19-es korosztályú játékosokból állt – köztük válogatottakból is – néhány felnőtt futballistával kiegészítve. Több nagyon jó teljesítményt is láttam, s csapatként is jól funkcionáltunk, sőt, az első félidőben kimondottan jól játszottunk és egyenrangú partnerei tudtunk lenni a fehérváriaknak. A cserék aztán végleg eldöntötték a mérkőzés sorsát, hiszen amíg a Vidi egy Lencsét, Polonkait és Sándort tudott behozni, addig nekem öt sérültem van a felnőttek között, így egyelőre még azt sem tudom megmondani, hogyan állunk fel a hétvégén a Kaposvár ellen. Még egyszer, gratulálok a Videotonnak és sok sikert kívánok nekik a folytatásban!”

További hírek