INTERJÚ

Hudák és Tar az edzőtáborról, azaz a nagy lehetőségről

A két fiatal tehetség a keddi ebéd után nyilatkozott az eddigi napokról, az edzőmeccsekről és céljaikról. Páros interjú.

Tar Zsolt először, míg Hudák Martin másodszor edzőtáborozik a Vidivel. Mikor tudtátok meg, hogy jöttök, milyen volt az elmúlt pár nap, hogy érzitek magatokat?

H.M.: Élvezetesek az edzések, minden rendben van, nagyon örülök, hogy itt lehetek. Elég váratlanul ért, hogy én is a csapattal tarthatok, hiszen az indulás előtt egy nappal tudtam meg, de borzasztóan örültem a lehetőségnek.

T.Zs.: Én is csak az indulás előtti napon kaptam a hírt, de nagy örömmel jöttem és jól is érzem magam a társak között. Nekem ez az első edzőtáborom a Vidivel, próbálok minél jobb teljesítményt nyújtani, hogy még sok követhesse.

A vasárnapi, Dinamo Moszkva elleni mérkőzésen mindketten 30 percet töltöttetek a pályán, milyen volt belülről az összecsapás?

H.M.: Jól játszottunk vasárnap egy nagyon erős csapat ellen, a társak folyamatosan beszéltek hozzám, segítettek, ami nagyban megkönnyítette a dolgomat, mert sokkal gyorsabb a játék, mint NB III-as szinten, és fel kell tudni venni a ritmust, nem csak az ellenféllel, hanem a többiekkel is.

T.Zs.: Nagyon mély volt a talaj, nem volt egyszerű a folyamatos játék. Volt egy szépnek mondható szerelésem a tizenhatoson belül, Kokorin kerülhetett volna ziccerbe, ha nem érek oda, és volt egy gólszerzési lehetőségem is, a hosszún érkeztem egy szögletre, de sajnos nem találtam el jól fejjel a labdát, így nem ment be. Összességében úgy érzem, a csapatnak és nekem sem lehet okom panaszra a vasárnapi teljesítményt illetően.

Mit vártok ettől az edzőtábortól a jövőre nézve?

H.M.: Remélem, a többi edzőmeccsen is szerepet kapunk és mindent megteszünk, hogy bizonyítsuk a szakmai stábnak, hogy számíthatnak ránk hosszútávon is.

T.Zs.: Ez a két hét egy lehetőség számunkra, megpróbálunk élni vele.

Szerdán az ázsiai BL-győztessel játszunk, hogy készültök a meccsre?

H.M.: Nem igazán foglalkozunk az ellenféllel, azt szeretnénk játszani, amit az edzéseken gyakoroltunk, és persze meg akarjuk nyerni a találkozót. Kedden délután pedig pihenhetünk, hogy frissen lépjünk pályára szerda délután.

T.Zs.: Így van, a délután egy része alvással telik majd, később valószínűleg meglátogatjuk a szálloda vizes részét, aztán szerdán jöhet az újabb mérkőzés, reméljük a vasárnapihoz hasonló, jó játékkal.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek