SORSOLÁS

Hivatalos: július 4-én, Sóstón kezdjük az Európa Ligát

Az UEFA döntése értelmében az FK Mladost Podgorica elleni párharc első meccse lesz Székesfehérváron 20.30-kor, a visszavágó július 11-én 18 órakor kezdődik Podgoricában.

Előzmények

A 2013-2014-es Európa Liga első és második selejtezőkörének sorsolását hétfőn tartották Nyonban. Az első körben a montenegrói FK Mladost Podgorica csapatát kaptuk ellenfélnek, az első meccset eredetileg idegenben játszottuk volna. Azonban a szintén EL-résztvevő FK Rudar Pljevljának is hazai pályás kezdést sorsoltak, és ők ugyanabban a stadionban vívják majd meccseiket, amelyikben a mi ellenfelünk, hiszen az FK Mladost Podgorica 1500 férőhelyes otthona nem alkalmas EL-mérkőzésre, ezért albérletbe kényszerülnek a Rudarral együtt (akinek szintén alkalmatlan a pályája) a Podgoricai Városi Stadionba. Ráadásként a Honvéd a harmadik montenegrói együttest, az FK Čelik Nikšić gárdáját kapta, ugyancsak idegenbeli kezdéssel. A dupla ütközés miatt az első mérkőzések helyszínének módosítására volt szükség.

A döntés

Kedden arról döntött az UEFA, hogy a mi összecsapásunk eredeti helyszíne változik, vagyis hazai pályán kezdjük az idei Európa Liga sorozatot július 4-én csütörtökön, 20 óra 30 perckor. A visszavágó egy héttel később, július 11-én, szintén csütörtökön, de 18 órakor lesz Podgoricában.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek